Beste trading app: TOP 4 apps

Beleggen en traden zijn nauw met elkaar verbonden. Wil je actiever beleggen op de markt, dan kan je vaak kijken naar mogelijkheden om te traden. Trading via mobiel kan tegenwoordig ook erg goed. Er zijn veel apps die je makkelijk op je mobiel kan gebruiken. In dit artikel wat meer over de beste trading apps en welke trading app voor jou uitkomst biedt.

1. eToro – beste all-round trading app voor beginners

eToro app

eToro is al jaren een toonaangevende broker op het gebied van beleggen en traden. Veel (internationale) handelen zijn actief op het platform. Ondertussen al meer dan 13 miljoen geregistreerde mensen.

Wat het platform van eToro zo uniek maakt, is dat je gebruik kan maken van ‘sociale handel’. Ook wel copy trading genoemd. Hierbij kan je de strategieën van de beste traders gewoon kopiëren. De handelaren laten zich kopiëren omdat zij daarvoor een vergoeding van eToro zelf krijgen.

Mocht je dus zelf eigenlijk niks willen doen, maar wel actief willen zijn binnen trading met een app, dan kan de eToro app uitkomst voor je bieden.

Daarnaast kan je als beginnende handelaar natuurlijk ook gewoon zelf aan de slag op de site of via de app. Zo is er de mogelijkheid om een gratis demo-account te openen om te kijken of deze vorm van traden wat voor jou is.

Verder kan je de diverse cursussen volgen die eToro aan de gebruikers biedt. Zo kan je als beginnende handelaar ideaal via het platform van eToro leren traden (via je mobiel).

Bij eToro kan je niet alleen handelen in aandelen, maar bijvoorbeeld ook in forex, ETF’s, CFD’s, grondstoffen en meer.

Wat ook fijn is aan eToro, is dat ze geen transactiekosten rekenen als je handelt in aandelen of ETF’s. Zo bespaar je flink op de kosten. En met een minimale inleg van 170 euro is de drempel om van een demo-account naar een echt account over te stappen ook niet heel hoog.

Je kan meer over eToro lezen bij onze eToro ervaringen. Weet dat 67% van de retail beleggers bij deze broker geld verliest op CFD’s. Denk goed na voordat je daar dus instapt.

2. Plus500 – trading voor CFD’s

Plus 500 app

Plus500 is een ander groot internationaal handelsplatform waar traden centraal staat (in tegenstelling tot beleggen voor de lange termijn). De app van Plus500 is geschikt voor het traden in CFD’s, Contract For Difference instrumenten.

Het platform van Plus500 is erg uitgebreid en makkelijk te navigeren. Zowel op de desktop als de mobiele versie. Je vindt er de mogelijkheid om prijswaarschuwingen aan te maken, indicatoren te gebruiken om te traden en natuurlijk inzicht te krijgen in de prijzen van de aangeboden producten.

Ook bij Plus500 kan je starten met een demo-account. Hiermee kan je dus beleggen zonder dat je risico loopt op grote verliezen. Je kan immers traden met een demo-account.

Voordat je met de trading app van Plus500 begint is het goed om te weten wat CFD’s precies zijn. Daar kan je hier meer over lezen. Meer weten over Plus500? Lees dan onze Plus500 ervaringen.

Meer informatie over Plus500.

3. DEGIRO – makkelijk overal traden

DEGIRO app

DEGIRO is voor de meeste Nederlanders waarschijnlijk de populairste beleggen app. De broker geniet hier grote naamsbekendheid, wat het ook zeker verdient.

Ook via DEGIRO kan je als trader aan de slag gaan. Er is praktisch geen minimumbedrag waar je mee moet beginnen (behalve de koers van het product wat je wilt kopen), waardoor het erg laagdrempelig is.

Vaak wordt DEGIRO gebruikt door mensen die passief willen beleggen, dus niet actief zoals de meeste traders dat zullen doen. Toch kan je ook bij deze broker prima aan de slag als trader. Via de app heb je toegang tot diverse tools van het handelsplatform waardoor je er prima mee uit de voeten kan.

Als je meer wilt weten over deze broker, kan je onze DEGIRO ervaringen eens lezen.

4. BUX – voor de echte beginner

bux app

BUX is een relatief nieuwe speler op de markt, en heeft als doel om de financiële markt op de kop te zetten. Het richt zich vooral op de jongere generatie die wil beginnen met beleggen en traden.

BUX heeft in principe twee handelsplatformen die interessant kunnen zijn om eens te bekijken. Allereerst heb je BUX Zero, waar je zonder transactiekosten aandelen kan kopen en verkopen. Je ziet in de trading app van BUX Zero helaas niet zo heel erg veel informatie behalve de koershistorie van een product.

Het is daarmee misschien wel een mooie stap voor mensen die nog moeten beginnen met beleggen of traden.

Verder heb je ook nog BUX X, net als het eerder genoemde Plus500 focust BUX X zich op CFD’s. Het is goed om je hierin in te lezen voordat je daar zomaar mee begint. Meer weten over BUX? Lees hier de BUX review.

Waarom een trading app gebruiken?

Door de mobiele transitie hebben we tegenwoordig overal toegang tot het internet via onze telefoon. En gezien we onze telefoon praktisch overal mee naartoe nemen, hebben we altijd toegang tot informatie op het internet.

Voor traders kan dit een uitkomst bieden, omdat ze niet alleen maar thuis achter hun laptop of desktop hoeven te zitten om te traden. Trading kan je ook via een app doen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er vele brokers die hun platform ook als trading app aanbieden.

Door gebruik te maken van een trading app kan je overal met toegang tot het internet traden. Zo kan je snel op marktontwikkelingen inspelen, mocht dat bijvoorbeeld je strategie zijn. Hopelijk heb je via bovenstaande opties de beste trading app voor iOS en Android kunnen vinden.

Tips voor trading app kiezen

Het kiezen van de beste trading app kan nog wel een uitdaging zijn. Vooral als je nog niet helemaal weet wat je zoekt en wat het aanbod is. Wellicht word je op het internet wel volgespamd met advertenties over de mogelijkheden, en weet je daardoor niet meer waar je nou moet beginnen.

Allereerst is het belangrijk om een betrouwbaar handelsplatform te vinden. De genoemde apps hierboven zijn bijvoorbeeld aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten in Nederland of het equivalent daarvan in een ander land.

Dan is het goed om te bedenken wat je fijne aanvullingen vindt. Moet je bijvoorbeeld nog veel leren op het gebied van traden, dan is het wellicht goed om eens te kijken naar een handelsplatform met educatie mogelijkheden. Waarschijnlijk is het ook belangrijk om een goede klantenservice en lage kosten te hebben.

Bij veel brokers kan je een gratis account aanmaken, en zelfs met een demo account beginnen. Op die manier kan je mooi kennismaken met het platform van de broker, en zo zelf vergelijken wat het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen

Met hoeveel geld moet ik beginnen?

Bij de meeste brokers kan je zonder minimumbedrag beginnen met traden. Enkel de kosten van het aandeel en eventuele handelskosten zijn noodzakelijk. Er zijn ook brokers waarbij je wel een minimale inleg hebt, bijvoorbeeld 100 euro.

Zijn trading apps ook voor beginners?

Ook als beginner kan je prima met een trading app aan de slag. Veel van deze platformen bieden educatie aan op het gebied van traden, zodat je daar mee kennis van kan opdoen.

Kan ik snel beginnen met traden?

Bij diverse brokers dien je een verificatieproces door te lopen zodat ze weten met welke persoon ze te maken hebben. Dit duurt vaak 1 tot 2 werkdagen, waarde je vrij bent om volledig gebruik te maken van de functies.

Waarom is een verificatieproces nodig?

De brokers zijn gereguleerd door diverse organisaties, en daarvoor geldt de regelgeving dat nieuwe accounts geverifieerd moeten worden. Daar dienen de brokers dus aan te voldoen.

Plaats een reactie