Aandelen Shell koers

Shell, of Royal Dutch Shell, is een Nederlands-Brits bedrijf wat tot de grootste oliemaatschappijen ter wereld behoort (hoewel het meer gas dan olie produceert). Naast dat het een van de grootste oliemaatschappijen is, is het ook een van de grootste bedrijven ter wereld.

Shell koers

Hieronder kan je de koers van het aandeel Shell vinden. Gebruik de functies om de koers ook over andere tijdperiodes te zien.

Shell aandelen kopen

Shell is een multinational, het opereert in heel veel verschillende landen (zo’n 140). Als Nederlands-Brits bedrijf is het onder Nederlanders een erg populair aandeel om in te beleggen. ‘Never sell Shell’ is een oude beurswijsheid. Dit omdat het aandeel Shell behoorde tot de portefeuille van praktische elke (Nederlandse belegger).

Mede door het relatief hoge dividendrendement is Shell ook een aandeel wat veel mensen kopen. Zelf een aandeel Shell kopen is ook zeker mogelijk. Bij praktisch alle Nederlandse brokers kan je terecht om een aandeel Shell te kopen.

Broker Cijfer Aanmelden

Over Shell

Shell (ticker: RDSA) is het resultaat van een fusie van twee bedrijven in 1907, Koninklijke Olie en Shell Co. Hierbij kreeg Koninklijk Olie een belang van 60%, de resterende 40% ging naar het Britse Shell Co..

Zoals eerder vermeld behoort Shell tot de grootste oliemaatschappijen ter wereld. Het is onderdeel van de zogenaamde ‘supermajors’. Zes grote oliemaatschappijen die daartoe behoren, waaronder dus Shell.

Sinds kort (medio 2015) begon het bedrijf zich meer te focussen op het winnen van gas. Het is daarmee een marktleider geworden op gas.

Toch is ook een bedrijf als Shell nog gigantisch afhankelijk van de olieprijs. Bij een lage olieprijs is de winstgevendheid van het bedrijf een stuk lager. Daardoor zie je ook dat de koers van Shell redelijk fluctueert met de prijs van olie.

Shell aandelen advies

Deze site geeft geen advies met betrekking tot beleggingen, ook niet in Shell aandelen. Het is aan te raden om goed naar de cijfers van het bedrijf te kijken, de winstgevendheid, toekomstperspectief, de markt en andere ontwikkelingen die ertoe doen om een weloverwogen keuze te maken om een aandeel als Shell te kopen.