Barrick Gold koers

Barrick Gold is een toonaangevend mijnbouwbedrijf dat koper en goud produceert. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Toronto in Canada. Het bedrijf heeft in totaal 16 vestigingen in 14 landen in Canada, de Verenigde Staten, Afrika en Zuid-Amerika. 

Barrick Gold koers

Hieronder kan je de koers van het aandeel Barrick Gold vinden. Gebruik de functies om de koers ook over andere tijdperiodes te zien. 

Barrick Gold aandelen kopen 

Het is zeker mogelijk om zelf een aandeel Barrick Gold te kopen. Bij veel Nederlandse brokers kan je een aandeel Barrick Gold kopen. 

Broker Cijfer Aanmelden

Over Barrick Gold

Barrick Gold is een toonaangevend mijnbouwbedrijf dat koper en goud produceert. Het bedrijf heeft 16 vestigingen in 13 verschillende landen. Het hoofdkantoor van Barrick Gold bevindt zich in Toronto in Canada. Het Canadese mijnbouwbedrijf Barrick Gold heeft vestigingen in Canada, Chili, de Verenigde Staten, Argentinië, Ivoorkust, de Democratische Republiek Congo, Papoea-Nieuw-Guinea, Saoedi-Arabië, de Dominicaanse Republiek, Mali, Tanzania en Zambia.

Geschiedenis van Barrick Gold

Het bedrijf Barrick Gold is ontstaan uit een Noord-Amerikaans olie- en gasbedrijf, genaamd Barrick Resources. Na financiële verliezen besloot oprichter Peter Munk zich te gaan oriënteren op goud. In de jaren ‘80 werd het bedrijf het grootste goudmijnbedrijf ter wereld. In 1986 veranderde de naam van het bedrijf in American Barrick Resources om zich te onderscheiden van zijn Zuid-Afrikaanse concurrenten. In 1995 veranderde de naam in Barrick Gold Corporation. In 2019 produceerde Barrick Gold 5,5 miljoen ounces goud en 432 miljoen pond koper. Het was het grootste goudmijnbedrijf in de wereld totdat Newmont Corporation Goldcorp het in 2019 overnam.

Wat doet Barrick Gold?

Barrick Gold is een toonaangevend goud- en koper producent en exploiteert mijnen en projecten in 14 verschillende landen in Canada, Afrika, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. De missie van Barrick Gold is om het meest gewaarde goud- en kopermijn bouwbedrijf ter wereld te zijn. Dit doen ze door de beste activa te vinden, te ontwikkelen en te bezitten met de beste mensen. Dit doen ze om duurzaam rendement te leveren voor de eigenaar en partners van Barrick Gold. Barrick Gold zet zich in om samen te werken met de gastlanden en gemeenschappen waarin ze opereren om hun natuurlijke bronnen om te zetten in wederzijdse welvaart. 

Barrick Gold opereert in ‘s wereld meest productieve goud en koper districten. Het mijnbouwbedrijf richt zich op activa met een lange levensduur en een hoge marge. De aandelen van Barrick Gold worden verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool Gold. De aandelen worden onder het symbool ABX verhandeld op de Toronto Stock Exchange. 

Barrick Gold aandelen advies

De site ikbeginmetbeleggen.nl geeft geen advies met betrekking tot beleggingen, ook niet voor Barrick Gold aandelen. Het is belangrijk om een goede en weloverwogen keuze te maken om een aandeel Barrick Gold te kopen. Kijk hierbij naar de cijfers van het bedrijf, de winstgevendheid, de markt, het toekomstperspectief en andere ontwikkelingen die invloed hebben op Barrick Gold.