Ballard Power koers

Ballard Power is een ontwikkelaar en fabrikant van de proton exchange membrane fuel cell  (PEMFC). Deze brandstofcel wordt gebruikt voor markten met zware voertuigen, zoals bussen, trams en treinen. Daarnaast wordt PEMFC ook gebruikt voor materiaalbehandeling, technische diensten en draagbare stroomvoorzieningen. 

Ballard Power koers

Hieronder kan je de koers van het aandeel Ballard Power vinden. Gebruik de functies om de koers ook over andere tijdperiodes te zien. 

Ballard Power aandelen kopen 

Het is zeker mogelijk om zelf een aandeel Ballard Power te kopen. Bij veel Nederlandse brokers kan je een aandeel Ballard Power kopen. 

Broker Cijfer Aanmelden

Over Ballard Power

Ballard Power is een ontwikkelaar en fabrikant van de proton exchange membrane fuel cell, ook wel omschreven als PEMFC. Deze brandstof wordt gebruikt voor markten met zware voertuigen, zoals bussen en trams. Daarnaast wordt PEMFC ook gebruikt voor materiaalbehandeling, technische diensten en draagbare stroomvoorzieningen. Het bedrijf heeft tot nu toe ruim 400 MW brandstofcel producten ontworpen en verzonden. 

Geschiedenis van Ballard Power

Ballard Power werd in 1979 opgericht door Geoffrey Ballard, een geofysicus. Hij richtte het bedrijf op onder de naam Ballard Research Inc. met als doel om onderzoek te doen naar lithiumbatterijen met een hoge energie. In 1989 richtte Ballard zich op de ontwikkeling van PEM-brandstofcel technologie en het bedrijf leverde dit aan een aantal grote product fabrikanten.

In 2008 startte Ballard Automotive Fuel Cell Cooperation om de brandstofcel technologie nog verder uit te breiden. Het bedrijf splitste zich op in Ballard en Automotive Fuel Cell Cooperation. Ballard werd een beursgenoteerd bedrijf dat zich gingen richten op niet-auto mobiele toepassingen terwijl AFCC een niet-beursgenoteerd bedrijf werd dat zich op waterstof brandstofcellen voor auto’s gingen richten. Ballard tekende een strategisch partnerschap contract met Weichai Power in 2018. Met deze samenwerking konden de bedrijven de Chinese markt voorzien van brandstofcel systemen die gebruikt konden worden voor bussen, vorkheftrucks en vrachtwagens.

Tot 2022 werkt Ballard samen met de Duitse autofabrikant Audi om auto brandstofcellen te ontwikkelen. Ballard levert ook brandstofcellen aan grote busfabrikanten als New Flyer, Solaris en Van Hool. 

Wat doet Ballard Power?

Ballard Power is een ontwikkelaar en fabrikant van de proton exchange membrane fuel cell (PEMFC). Deze brandstofcellen worden gebruikt voor markten met zware voertuigen, zoals bussen en trams. Naast wegvoertuigen produceert Ballard ook brandstofcellen voor mijnbouwtrucks, maritieme toepassingen, noodstroomsystemen, drones en treinen.  Daarnaast wordt PEMFC ook gebruikt voor materiaalbehandeling, technische diensten en draagbare stroomvoorzieningen. 

Ballard Power aandelen advies

De site ikbeginmetbeleggen.nl geeft geen advies met betrekking tot beleggingen, ook niet als het gaat om Ballard Power aandelen. Om een weloverwogen keuze te maken om een aandeel Ballard Power te kopen, is het belangrijk om je goed te verdiepen in de cijfers van Ballard Power. Daarnaast is het ook aan te raden om meer te weten te komen over de winstgevendheid, het toekomstperspectief, de markt en andere ontwikkelingen die invloed hebben op Ballard Power.