Apple koers

Apple is een Amerikaans technologiebedrijf dat we voornamelijk kennen van het ontwerpen, produceren en verkopen van de iPhone, iPad, iMac en Apple Watch. Daarnaast behoort Apple tot een van de grootste bedrijven ter wereld. 

Apple koers

Hieronder kan je de koers van het aandeel Apple vinden. Gebruik de functies om de koers ook over andere tijdperiodes te zien. 

Apple aandelen kopen 

Apple is een gigantisch en succesvol Amerikaans bedrijf. De producten van Apple zijn bijna overal ter wereld te koop. Het is zeker mogelijk om zelf een aandeel Apple te kopen. Bij veel Nederlandse brokers kan je een aandeel Apple kopen. 

Broker Cijfer Aanmelden

Over Apple 

Apple is een van de meest bekende bedrijven in de wereld. We kennen het bedrijf natuurlijk vooral als de fabrikant van de iPhone en de iPad. Het bedrijf is gevestigd in de Cupertino in de Amerikaanse staat Californië. Apple heeft zo’n 150.000 werknemers. Sinds 2011 staat Apple onder leiding van CEO Tim Cook.

Geschiedenis van Apple

Apple werd in 1976 opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Wayne verliet het bedrijf vrij snel, omdat hij dacht dat het te riskant was. Wozniak trok zich in 1983 terug. Jobs overleed in 2011. 

Apple begon als fabrikant van desktop computers. Oprichters Steve Jobs en Steve Wozniak bedachten en produceren in de garage van Jobs’ ouders de eerste Apple 1 .Dit was een computer met een monitor, microprocessor en een toetsenbord. Apple kreeg pas echte bekendheid eind jaren ‘70 vanwege de Apple II die op de markt kwam. Later volgde ook de Apple Macintosh wat de voorloper van de iMac is. In het jaar 1997 stond Apple op het punt om failliet te gaan. Een investering van 150 miljoen dollars door Microsoft redde het bedrijf van de afrond. Onder leiding van Steve Jobs werd Apple steeds succesvoller. Zeker in de periode na 2007 boekte het bedrijf grote successen door de introductie van iPhone, iPod en iPad. De iPhone was de eerste smartphone die erg eenvoudig in gebruik was. Daarnaast zorgde de App Store ook voor een nieuwe verstrekking van apps. 

Wat doet Apple?

Apple is een technologiebedrijf dat media apparaten, personal computers, mobiele communicatie en gerelateerde diensten, software en accessoires ontwerpt, produceert en verkoopt. We kennen het bedrijf voornamelijk door de verkoop van de iPod, iPhone, iPad en iMac (en natuurlijk ook nog de Apple Watch en Macbooks). Apple opereert wereldwijd en in 2021 telde het bedrijf ruim 150.000 werknemers. 

Hoe verdient Apple geld?

In 2021 behaalde Apple een totale omzet van 366 miljard Amerikaanse dollars. Het meest verkochte product van Apple is de bekende iPhone, waarvan ieder jaar een nieuw model gelanceerd wordt met verbeterde en vernieuwde functies. De grootste afzetmarkt van Apple is Noord-Amerika met een aandeel van 42%, Europa volgt met een aandeel van 25% en China volgt met een aandeel van 15%. 

Apple aandelen advies

De site ikbeginmetbeleggen.nl geeft geen advies met betrekking tot beleggingen, ook niet in Apple aandelen. Het is belangrijk om zelf goed naar de cijfers van Apple te kijken. Verder is het ook aan te raden om je te verdiepen in de winstgevendheid, de markt, het toekomstperspectief en andere invloedrijke ontwikkelingen als het gaat om Apple. Met voldoende informatie kun je een weloverwogen keuze maken om een aandeel Apple te kopen.