eToro is een broker waar je kan beleggen in diverse producten. Populair zijn de CFDs bij deze aanbieder, maar ook in andere producten kan je beleggen. Verder is eToro ook bekend van copy trading, waarbij je een andere (succesvolle) trader/belegger kan kopiëren.

Als je op zoek bent naar specifieke informatie over eToro, kan je ook onderstaande inhoudsopgave gebruiken om snel je antwoord te vinden.

Wat is eToro

eToro is een online broker waar je als belegger kan handelen. Op eToro kon je veel in Contract For Differences (CFD’s) handelen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om te handelen in andere producten.

Het is een van de weinige aanbieders die zowel CFDs als de onderliggende waarde aanbiedt. Hierdoor is het een veelzijdige broker.

Bij eToro kan je handelen en beleggen in de volgende producten:

 • Aandelen (zoals Apple en Google)
 • Grondstoffen (zoals goud en olie)
 • Forex (zoals EUR/USD)
 • Indexen (zoals S&P 500)
 • Cryptovaluta (zoals Bitcoin en Ethereum)

Er is veel keuze uit bijvoorbeeld aandelen. Zo kan je ook in aandelen als ABN AMRO, PostNL of andere bekende bedrijven stappen. Voor cryptocurrencies is er echter nog weinig te vinden, naast de grote munten. Mocht je dieper willen duiken in de crypto, kan je dit stuk lezen.

Mogelijkheden bij eToro

Naast dat je zelf kan kiezen wat je doet qua beleggingen, kan je ook anderen volgen. Je kan kiezen uit ervaren beleggers, die zouden moeten weten wat ze doen. Hiermee volg je automatisch wat de belegger die je volgt doet. Dit wordt ook wel social trading genoemd. In onderstaande voorbeelden zie je hoe je dat kan doen bij eToro.

Copy Trading: traders automatisch kopiëren

Met Copy Trading kan je iedereen gaan volgen die zijn profiel op openbaar heeft staan. Hier kan je vervolgens zien hoe lang ze als actief zijn, hoeveel ze traden, met wat voor een risico, en wat voor een (maandelijks) rendement ze hebben behaald.

Enkel ter illustratie

Zoals je in bovenstaande afbeelding kan zien, kan je filteren op beleggers. Zo kan je zoeken op traders uit Nederland die in grondstoffen handelen en in de laatste 12 maanden minimaal 10% winst hebben gehaald.

Vervolgens kan je op een profiel van zo’n belegger klikken, om zijn rendement te zien. Niet enkel van de laatste maand, maar sinds alle tijden dat die al bezig is.

Enkel ter illustratie

Verder kan je ook exact zien waar de portefeuille uit bestaat. Dit kan je dan natuurlijk zelf (handmatig) kopiëren, maar dit kan je ook automatisch laten doen.

Copy Portfolios: samengestelde fondsen volgen

Een andere optie, die wat meer op de lange termijn gericht is, zijn de Copy Portfolios van eToro. Hierbij volg je niet 1 iemand, maar een mandje met traders of gewoon een mandje met aandelen (net als ETF beleggen).

Enkel ter illustratie

In bovenstaand voorbeeld zie je mandjes met beleggingen in diverse aandelen die bij elkaar passen. Naast deze vorm, kan je ook diverse traders volgen die samen in 1 portfolio zitten. Zo kan je beter spreiden.

eToro Wallet

eToro zelf is van mening dat de activa in de toekomst vooral in de vorm van tokens zal bestaan. Crypto (zoals de Bitcoin) zijn de eerste stap daarin.

Door het enthousiasme van eToro over de mogelijkheden, bieden ze niet enkel de optie om te handelen in CFDs voor crypto, maar hebben ze ook een eigen Wallet. Waar je dus daadwerkelijk de munten kan opslaan.

Dit is een app die langzaam uitgerold wordt naar de landen wereldwijd. In Nederland is die al verkrijgbaar.

Betrouwbaarheid van eToro

Een veelgestelde vraag bij eToro is ‘is eToro betrouwbaar?’. Niet enkel voor eToro gaat dit op, maar voor elke online broker is dit een belangrijke vraag. Immers, je vertrouwt je geld toe als je aan de slag gaat via deze broker, en dan wil je dit niet zomaar allemaal kwijt zijn.

Allereerst maar even vermelden dat eToro een van de marktleiders is op het gebied van online brokers. Wereldwijd hebben ze miljoenen klanten. Dit zegt niet direct wat over hun betrouwbaarheid uiteraard, maar het geeft je hopelijk wel wat meer vertrouwen.

eToro regulering

Om een broker als betrouwbaar te zien, is het handig om een externe partij te hebben die de broker controleert en reguleert. Zo hebben we in Nederland daarvoor de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Ook eToro wordt gereguleerd. In het geval van eToro gaat dat om ten minste twee regulatoren. Namelijk de CySEC op Cyprus en de FCA uit Engeland. Beide zijn dit de AFM van de betreffende landen.

eToro is ook opgenomen in het vergunningsregister van de AFM, zo is op de website te vinden. Echter valt het niet onder het toezicht van de Nederlandse AFM.

Is mijn geld veilig bij eToro?

Doordat eToro onder de regulering van de CySEC en FCA staat, moeten ze aan diverse regels voldoen. Bijvoorbeeld dat het geld van de klanten op een aparte rekening moet staan, in naam van een ander bedrijf.

Op die manier is het geld van de klanten veilig als er iets gebeurt met eToro zelf. Verder wordt er ook een garantiefonds aangeboden.

Slechte reviews

Op het internet zie je diverse slechte reviews van eToro voorbijkomen. Natuurlijk is het zo dat mensen eerder een slechte review zullen geven dan een goede, maar voor veel mensen kan een slechte review ook betekenen dat de broker toch niet zo heel betrouwbaar is. Zie bijvoorbeeld onderstaande review:

Veel van de reviews die geplaatst zijn gaan over de klantenservice van eToro. Die zou niet optimaal werken omdat het lang duurt. Maar zoals je ziet, is de reactie op deze (externe) review best snel. Binnen dezelfde dag wordt er gereageerd en als het goed is ook direct opgelost.

Of de slechte reviews online allemaal even betrouwbaar zijn, is lastig om te zeggen. Al met al lijkt eToro zelf wel een betrouwbare partij.

Demo account openen

Mocht je al willen starten met oefenen bij eToro, dan is dat mogelijk.

Je kan bij eToro een account aanmaken om te oefenen met beleggen bij eToro. Zo krijg je $100.000 tot je beschikking om de verschillende opties te gebruiken en te bekijken.

Door gebruik te maken van dit virtuele vermogen ontdek je goed hoe deze broker werkt. Dit is dus geheel gratis om te doen. Mocht je uiteindelijk bedenken om toch ook te starten met echt geld, dan kan je makkelijk de switch maken.

Bonussen en promoties

Voorheen was het nog wel eens dat er diverse bonussen en promoties aangeboden werden aan nieuwe klanten.

Door reguleringen zijn deze praktijken niet meer toegestaan binnen Europa. Je kan dus geen bonus bij eToro ontvangen.

Hoe werkt eToro

Als je wilt starten op eToro, dan heb je eerst een account nodig.

Als je ingelogd bent, dan zie je het menu aan de linkerkant waar je diverse dingen kan doen. Bijvoorbeeld naar de Copy Trading of Copy Portfolios functies gaan, die al eerder beschreven zijn.

Je kan ook besluiten om zelf aandelen te kopen. Dat overzicht ziet er als volgt uit.

Prijzen dienen als illustratie

Qua grafische elementen ziet het er heel erg netjes uit. Dit werkt erg goed voor de gebruiksvriendelijkheid van het platform.

Ook kan je van zo’n aandeel natuurlijk meer informatie bekijken. Zo zie je meer informatie over de koers. Scroll je op deze pagina wat naar beneden, dan kan je meer info zien over de financiële samenvatting van het aandeel.

Prijzen dienen als illustratie

Ook (of zeker) voor actieve beleggers is het handelsplatform van eToro erg geschikt. Zo kan je diverse analyses op de grafieken doen, om je eigen conclusies te trekken wat de koers gaat doen. Ook mooi in het zwart, zoals je hieronder ziet.

Grafiek dient als illustratie

Geld storten eToro

Op eToro kan je op diverse manieren geld storten. Sinds kort ook mogelijk met iDeal, dus je kan gebruik maken van de volgende betaalopties:

 • iDeal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • PayPal
 • Neteller
 • Skrill
 • Klarna/Sofort

Bij de stortingsmogelijkheden is er vaak een maximum storting van $10.000. Voor creditcard is dat $40.000, iDeal $50.000 en voor bankoverschrijving onbeperkt.

Als je je account niet geverifieerd hebt, mag je maximaal $2250 storten.

Minimale storting

eToro hanteert ook een minimale storting, maar dat is gelukkig niet zoveel.

De minimale storting bedraagt $50, oftewel zo’n €45.

Overigens is het geen probleem om de stortingen te doen met euro’s, dit wordt automatisch omgezet en verrekend.

Winsten eToro uitbetalen

Op een gegeven moment wil je jezelf waarschijnlijk (deels) uitbetalen van het geld dat bij eToro staat. Hiervoor klik je in het menu linksonder op ‘Geld opnemen’ -> Vul het bedrag in -> ‘Aanvragen indienen’.

Uitkeren kan je doen met een minimaal bedrag van $30 (zo’n €27).

De manier waarop je het geld gestort hebt bij eToro, zal ook de manier zijn waarop je de uitbetaling verwerkt krijgt.

Hiervoor betaal je overigens wel $5 aan kosten.

eToro kosten

Naast de kosten voor uitbetalingen, zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden. Zo voorkom je nare verassingen.

Allereerst zijn er de zogenoemde spreadkosten. Bij handel in CFD’s voor aandelen en ETFs bedraagt die 0,09% aan beide kanten (kopers en verkopers). Zeker voor crypto kunnen de spreads flink oplopen.

Ook heb je te maken met nachtpremies. Dit zijn kosten die je betaalt als je de posities ’s nachts open wilt houden.

Afhankelijk van de positie betaal je verschillende kosten. Zo is het tarief van een kooppositie hoger dan van een verkooppositie. Ook per producten kan het tarief verschillen.

Als je een aandeel koopt, dan zie je onderin de kosten waarmee je te maken krijgt. Ook vind je op de website van eToro een uitgebreid overzicht van de kosten per product.

Klantenservice eToro

eToro kan je op diverse manieren helpen als je vragen hebt. Namelijk als volgt:

 • Live chat
 • Tickets indienen
 • Helpcentrum

Via de Live chat kan je 24 uur per dag en 7 dagen per week iemand spreken via de chat. Ook Nederlandstalige mensen. Hoewel die niet 24/7 online zullen zijn. In dat geval kan je (’s nachts) ook praten met iemand in het Engels.

Verder kan je ook tickets indienen. Deze kan je gewoon in het Nederlands doen, waar je na een dag een reactie kan verwachten.

Ook is er een Helpcentrum, waar er heel veel vragen staan met een duidelijk antwoord. Mocht je snel iets willen weten, dan is dit ook zeker een interessante manier om snel antwoord te krijgen.

Cursus van eToro: Trading Academy

In het verlengde van de klantenservice, gaat eToro nog een stapje verder om de gebruikers zo goed mogelijk te helpen. Ze leren je namelijk ook hoe je kan traden.

Binnen de Trading Academy kan je bijvoorbeeld naar de ‘eToro Trading School’.

Hier word je in verschillende lessen geholpen om een online trader te worden. De cursussen zijn er voor zowel beginners als gevorderden.

Op die manier hoopt eToro natuurlijk dat je een betere trader wordt, en langer op het platform aanwezig zal zijn om actief te beleggen.

eToro app om overal te traden

Tegenwoordig word je als bedrijf natuurlijk geacht om ook een mobiele app te hebben. Daar voldoet eToro helemaal aan. Ze hebben een hele mooie beleggingsapp, die erg gebruiksvriendelijk overkomt. Zowel voor iOS als Android te downloaden.

Conclusie eToro review

eToro is niet voor niets een van de grootste online brokers ter wereld. Het platform ziet er erg goed uit, en is makkelijk te begrijpen. Bovendien helpen ze je graag (door de klantenservice of met de cursus) als je het nog niet begrijpt. Door de miljoenen klanten en de regulering kan je er ook zeker vanuit gaan dat het een betrouwbaar bedrijf is.

Interessant is natuurlijk ook om gebruik te maken van de Copy Trading mogelijkheden bij deze broker. Hierdoor zou je ook automatisch kunnen handelen op eToro.

Verder is deze broker ook meer geschikt voor beleggers die actiever willen handelen, en waarschijnlijk dus niet voor de echte beginners. Ook kunnen de spreads wat aan de hoge kant zijn (vooral voor crypto), dus daar even goed op letten. Sowieso goed om op te kosten te letten natuurlijk.

Kortom, eToro is een prima broker als je wilt starten met social trading, of zelf aan de slag wilt gaan met actief handelen op de beurs.

Disclaimer: Wees er op gelet als je start met handelen in CFD’s bij deze broker, dat je weet hoe CFD’s werken en dat 68% van de retail beleggers met deze instrumenten geld verliest bij deze aanbiedt. Lees hier meer over hoe CFD’s werken.
Verder is resultaat uit het verleden ook geen indicatie voor toekomstig resultaat. Houd dat je in je achterhoofd bij bijvoorbeeld het copy trading gedeelte. Overigens wordt hier ook 5 jaar van trading getoond, en niet meer. Copy trading is een service die geleverd wordt door eToro (Europe) Ltd., en wordt gereguleerd door de desbetreffende autoriteit op Cyprus.
Via eToro kan je ook in aanraking komen met crypto’s. Deze zijn doorgaans erg volatiel, en dus niet geschikt voor alle type beleggers. Daarnaast zijn crypto’s ook niet gereguleerd, en worden dus niet gemonitord door Europese regelgeving.

4/5 - (2 stemmen)

2 Comments

 1. Diederik Carpentier Reply

  Beste,

  Kan u via etoro met automatische stoploss en floating stoploss werken ?
  Heb je ook toegang tot aankoop van penny stocks

  • IBMB Reply

   Beste Diederik,

   Het is bij eToro inderdaad mogelijk om een stop loss en een trailing stop loss (of floating stop loss) in te stellen. Wat betreft penny stocks, eToro biedt aandelen aan die op de beurs verhandeld worden. Dat kunnen dus ook penny stocks zijn. Op de NASDAQ vindt je bijvoorbeeld diverse aandelen die je als penny stock kan zien. Over the counter (OTC) producten worden helaas niet aangeboden.

Write A Comment