BUX Zero is een van de drie apps van BUX. Het is de populairste app, en erg interessant voor iedereen die wilt beginnen met beleggen. BUX is een relatief nieuwe broker op de markt, die zich op mobiel beleggen richt. Met diverse mooi vormgegeven apps kan je via BUX beleggen. In deze review lees je meer over wat BUX Zero is, hoe je BUX Zero kan gebruiken en of BUX wel betrouwbaar is.

Als je specifieke vragen hebt, kan je onderstaande inhoudsopgave gebruiken om snel een antwoord op je vraag te vinden.

Wat is BUX

BUX is een broker gericht op mobiel beleggen. Het bedrijf is opgericht in 2014, en is sindsdien hard gegroeid. Opgericht door Nick Borot, die voorheen als bestuurder bij Binck betrokken was.

Wellicht (her)ken je BUX wel van de TV reclames. Hier gebruiken ze onder meer ‘Let’s Rock the World of Finance’. Dat is het doel van BUX, om de financiële wereld toegankelijker te maken voor de gemiddelde persoon.

Daarvoor biedt BUX diverse mobiele oplossingen aan, die ik zo even met je zal doornemen.

Hierin is BUX redelijk uniek. Het doel ligt namelijk puur op het handelen via je mobiel en tablet. Waar andere brokers nog vaak een mobiele applicatie als erbij hebben, staat BUX volledig in het teken van de beleggingsapps die ze aanbieden. Dat zijn er dus drie in totaal. Deze review zal vooral in het teken staan van BUX Zero. De andere twee (X en Crypto) zullen we ook nog even doornemen.

BUX apps

BUX Zero

BUX Zero staat in het teken van gratis beleggen. Je betaalt geen commissie over de transacties die je hiermee uitvoert.

Verder staat gebruiksvriendelijkheid bij deze smartphone app, of eigenlijk bij heel BUX, hoog in het vaandel. Daarmee merk je ook dat ze zich richten op de jongere generatie die nog weinig ervaring heeft met beleggen. Zo is het kopen en verkopen van aandelen en ETFs heel erg makkelijk te doen, en kan je direct zien wat je beleggingen allemaal waard zijn.

Verder is BUX Zero zo ingericht, dat je makkelijker kan zoeken naar bedrijven die bijvoorbeeld een duidelijk standpunt hebben qua duurzaamheid, gelijke rechten en transparantie. BUX zag dat de jongere generatie graag wilt beleggen met impact, en probeert dat op deze manier makkelijker te maken.

Geld storten

Door een samenwerking met ABN AMRO kan BUX gebruik maken van de functie om met Tikkie te betalen.

Op die manier kan je heel makkelijk en snel geld op je rekening zetten. Je kan ook gewoon al met 10 euro beginnen.

Een andere optie is om gebruik te maken van een overschrijving. Nadeel is dat dit 1-2 werkdagen kan duren voordat je geld op je rekening hebt staan.

BUX Zero

Kosten BUX Zero

Je kan bij BUX Zero echt gratis beleggen. Wel heeft het een kleine kanttekening.

Door gebruik te maken van een zogenaamde basis order, hoef je geen transactiekosten te betalen. Wel is het zo dat deze eenmaal per dag wordt uitgevoerd. Zo worden heel veel transacties tegelijk uitgevoerd. Doordat weet je alleen niet precies wat de exacte prijs is waarvoor je het aandeel koopt.

Daarnaast zijn er marktorders en limietorders. Bij een marktorder wordt de transactie direct uitgevoerd tegen de prijs die dan geldt. Bij een limietorder kan je zelf de prijs bepalen. Mocht de koers dan die prijs bereiken, dan wordt het aandeel aangekocht of verkocht.

Afhankelijk van de soort order die je wenst, heb je te maken met de volgende kosten bij BUX Zero. Deze verschillen erg per land waar je koopt (EU vs USA):

Kosten BUX Zero EU aandelen:

 • Zero orders: € 0,-
 • Marktorders: € 1,-
 • Limietorders: € 1,-

Kosten BUX Zero USA aandelen:

 • Zero orders: € –
 • Marktorders: € 0,-
 • Limietorders: € 0,-
 • Toeslag voor wisselkoers: 0.25%

De kosten voor beleggen in ETFs zijn gelijk aan de kosten voor EU aandelen.

Verder heb je ook geen kosten voor het storten van geld, opnemen van geld, real time koersen, ontvangen van dividend en het aanhouden van de rekening. Wat dat betreft is het dus wel mogelijk om zonder kosten te beleggen met BUX Zero.

Aanbod BUX Zero

Een nadeel van BUX Zero is dat het aanbod wat aan de beperkte kant is, zeker als je het vergelijkt met andere brokers. Wel is het zo dat het bedrijf continu nieuwe opties toevoegt, en het dus erg snel uitbreidt. Zo zijn er onlangs bijvoorbeeld ook ETFs aan toegevoegd.

Daarnaast is het zo dat de aandelen die aangeboden worden via BUX vooral de populaire aandelen zijn waar in gehandeld wordt. Waarschijnlijk zijn dit ook de aandelen die jij graag ziet, en dus kan het ook zo zijn dat een geringer aanbod je niet zo gek veel uitmaakt.

Op het moment kan je in aandelen uit de volgende landen beleggen:

 • Nederland
 • Duitsland
 • Belgie
 • Zwitserland
 • Amerika

Vooral de toevoeging van Amerikaanse aandelen is voor velen interessant. Op die manier kan je bij populaire aandelen zoals Google, Amazon, Apple, Coca-Cola, Facebook, McDonalds, Netflix, Tesla en vele anderen terecht.

Desalniettemin is BUX Zero natuurlijk geschikt voor beginners, en is het een mooie manier om kennis te maken met beleggen. Als je al wel ervaring hebt, kan het ook nog handig zijn voor je. Bijvoorbeeld als je toch een focus op de Nederlandse markt hebt of als je graag zonder kosten wilt beleggen.

Gratis aandeel tot € 200

Om mensen warm te maken om zich aan te melden voor BUX Zero, kan je bij BUX Zero een gratis aandeel krijgen als je de app downloadt en een account aanmaakt. Dat kan via deze link.

Zelf kreeg ik een aandeel van Ahold Delhaize wat zo’n 22 euro waard is op dat moment. Toch leuk om zo gratis te ontvangen.

Of je ook daadwerkelijk een echt duur aandeel zal ontvangen, weet ik niet. Denk dat het wel mogelijk is, maar dat ze dit enkel sporadisch doen (kost immers veel geld).

Hoe lang deze actie nog geldt, is nog onduidelijk. Op pagina 30 van de client agreement vind je de bijbehorende condities voor deze actie.

Door de app te downloaden, een account aan te maken en 10 euro te storten kon je destijds een aandeel ontvangen.

BUX X

Naast BUX Zero, biedt BUX ook andere apps aan. Ook dit is uiteraard een mobiele applicatie. Deze zijn echter een stuk minder geschikt voor beginnende beleggers, omdat er veel risico’s bij komen kijken die je als beginner misschien overschat.

Met BUX X kan je in veel meer markten terecht dan bij BUX Zero. Denk daarbij aan:

De mogelijkheden zijn met BUX X dus veel breder. Wel is het goed om te weten dat BUX X niet gratis is, en dat je in CFD’s handelt (daar zo meer over).

BUX X

Oefenen met FUNBUX

Als je wilt beleggen via BUX X, dan heb je ook een mogelijkheid om een oefenaccount te openen.

Daarmee start je met 1.000 FUNBUX, en kan je proberen of deze vorm van mobiel beleggen bij je past. Vervolgens maken ze het je (uiteraard) heel makkelijk om over te stappen naar echt geld.

FUNBUX is binnen de app te vinden.

Beleggen in CFD’s

Zoals gezegd beleg je bij BUX X in CFD’s. Dat is anders dan met BUX Zero, waar je daadwerkelijk in aandelen belegt.

Door te beleggen in een CFD (Contract For Difference) beleg je in de onderliggende waarde. Als je bijvoorbeeld een CFD in Apple koopt, dan beleg je in de waarde van een aandeel Apple. Maar het aandeel beheer je niet zelf.

Je zegt op dat moment enkel dat je denkt dat de koers van Apple gaat stijgen of dalen.

Met een CFD wordt bovendien vaak met een hefboom gewerkt. Op die manier kan je bijvoorbeeld € 100 inleggen, maar gebruik maken van € 300 om te beleggen. Dat klinkt heel aantrekkelijk, maar neemt een veel hoger risico met zich mee.

Dat is namelijk omdat je meer verlies kan leiden door de hefboom. Wees je daar goed bewust van!

Kennisdeling BUX X

Een interessante functie binnen deze app, is dat je met andere beleggers in contact kan komen.

Zo kan je in contact komen met andere beleggers die ook net starten, of die al ervaren zijn. Hier kan je dan tips uitdelen, en tactieken van ervaren beleggers volgen.

BUX X kosten

Aan BUX X zitten wel kosten verbonden, waar je met BUX Zero nog gratis kan beleggen.

Bij BUX X betaal je voor een transactie die je uitvoert. Afhankelijk van de soort transactie en de grootte ervan, zijn de kosten anders.

De kosten zijn opgebouwd als een percentage van je transactie, met een minimum (vaak van € 0,30.

Zo betaal je voor valuta 0,06% tot een trade van € 5.000. Je betaalt 0,03% over een traden van meer dan € 75.000. Voor crypto betaal je bijvoorbeeld 0,50% voor de handel in Bitcoin.

De exacte kosten zijn dus afhankelijk van waarin je handelt en hoe veel geld je per trade gebruikt.

BUX X app overzicht

BUX Crypto

Een derde mogelijkheid als app bij BUX, is de crypto app van ze.

Gezien de doelgroep (generatie Z) van BUX ook erg veel interesse heeft in technologie binnen de cryptowereld, heeft BUX besloten om het makkelijker te maken om deze aan te kopen.

Zelf benoemen ze dit als ‘we hebben de complexiteit uit de crypto handel gehaald’.

Hiervoor hebben ze een eigen token ontwikkeld, de BUX Token, waarmee je commissievrij in bijvoorbeeld Bitcoin kan beleggen.

Zelf heb ik deze app nog niet geprobeerd. Het lijkt ook relatief nieuw, gezien nog niet alle linkjes op de site van BUX zelf werken. Ongetwijfeld komt hier nog een update over.

Is BUX betrouwbaar?

Bij alle brokers wordt de vraag gesteld of ze wel betrouwbaar zijn. Het gaat immers om geld wat je toevertrouwd aan een broker, en zo dus ook de vraag of BUX betrouwbaar is.

Regulering BUX Zero

BUX Zero staat in Nederland onder toezicht van de AFM en heeft een vergunning als beleggingsonderneming. Hier zie je het register op de site van de AFM.

Daarmee mogen ze orders uitvoeren, geld bewaren en valuta omwisselen.

Verder zijn ze ook aangemeld bij een Kifid registratie, waar je met klachten terecht kan. Dit is een onafhankelijke partij die klachten rondom financiële diensten en producten behandelt.

Samenwerking ABN AMRO

ABN AMRO en BUX zijn ook samen een samenwerking aangegaan. Dit gebeurt via ABN AMRO Clearing en de BUX Zero app. Omdat het om aandelen en ETF’s gaat, vallen die onder het beleggerscompensatiestelsel. Hierbij geldt een maximaal hoogte van €20.000 als garantie.

Verder heeft BUX diverse grote internationale investeerders achter zich geschaard.

Wat dat betreft kan ik niets anders dan concluderen dat BUX veilig en betrouwbaar is.

Conclusie BUX Zero review

BUX biedt via de mobiele apps laagdrempelige manieren om te starten met beleggen. Als je op zoek bent naar opties om mobiel te beleggen, dan is BUX zeker interessant voor je.

Wel is het goed om te bedenken dat er twee soorten van BUX zijn, BUX Zero en BUX X. Hieronder nog kort de voor- en nadelen van BUX in het algemeen.

Voordelen BUX

 • Laagdrempelig in gebruik
 • Makkelijk om te gebruiken als je wilt ervaren hoe het is om te beleggen
 • Erg voordelig (of gratis wat betreft transactiekosten) om te beleggen

Nadelen BUX

 • Beperkte mogelijkheden bij BUX Zero
 • Analyse opties zijn afwezig
 • BUX X is niet gratis

Beleggen kent risico’s, je kan je inleg verliezen.

4/5 - (45 stemmen)

Write A Comment