Brokers vergelijken

Online zelf beleggen is tegenwoordig heel erg simpel. Het enige wat je nodig hebt is een online broker. In onderstaande lijst kan je de brokers vergelijken. Zo vind je de ideale broker en kan je meteen een rekening openen.

1. DEGIRO

De eerste in de lijst is DEGIRO. Een online broker die bekend staat om de lage kosten. Over het algemeen wordt dit in Nederland waarschijnlijk wel gezien als de goedkoopste en beste broker om bij te beleggen. Het platform is geschikt voor iedereen, en heeft een breed aanbod.

Bekijk hier de website van DEGIRO.

2. BUX Zero

Een andere broker waar kosten laag houden hoog in het vaandel staat, is BUX Zero. Zero hier duidt op het feit dat je ook zonder transactiekosten kan beleggen bij BUX. Het is een mobile first applicatie, waarmee het een beleggen app heeft die heel erg gebruiksvriendelijk is. Daarmee is het vooral een laagdrempelige stap om te beginnen met beleggen, ideaal voor veel mensen.

Bekijk hier de website van BUX Zero.

3. eToro

Ook bij eToro kan je terecht als je wilt beginnen met beleggen. Het heeft tevens een groot aanbod en een vriendelijke interface. Wat eToro uniek maakt ten opzichte van andere brokers, is dat je hier aan ‘social trading’ kan doen. Beleggers kunnen zich aanmelden om gevolgd te worden, en jij kan vervolgens iemand kiezen die je graag zou willen volgen. Daarmee kopieer je hun strategie.

Bekijk hier de website van eToro.

4. Scalable Capital

Scalable Capital is een relatief nieuwe speler in Nederland, maar binnen Europa al wel wat langer aanwezig en een stuk groter. Scalable Capital is een neo-broker net als bijvoorbeeld BUX dat is. Ze hebben ook veel overeenkomsten, zoals commissie-vrij beleggen. Wel heb je met Scalable het voordeel dat er (veel) meer productaanbod is.

Bekijk hier de website van Scalable Capital.

5. Brand New Day

Brand New Day is een partij waarbij je heel simpel kan beleggen. Er zijn samengestelde fondsen voor je (ETFs) waar je uit kan kiezen. Vervolgens gebeurt eigenlijk alles vanzelf. Ook kan je bij deze online broker automatisch inleggen. Daarnaast heeft Brand New Day ook veel focus op pensioenbeleggen.

Bekijk hier de website van Brand New Day.

6. InDelta

InDelta lijkt een beetje op Brand New Day, gezien ze hier ook indexbeleggen aanbieden. Daarbij kan je wereldwijd beleggen door maar 1 soort te kopen. Deze indexfondsen hebben ze zelf ontwikkeld, en je kan zelf bepalen in welke fondsen je mee wilt doen. Verder staat het bekend om de erg lage kosten die ze vragen.

Bekijk hier de website van InDelta.

7. FXFlat

FXFlat is een online broker die zich meer richt op beleggers die actief willen zijn op de markt. De naam verwijst bijvoorbeeld al naar forex (valutahandel). Het platform biedt veel analyse mogelijkheden. Met hun TraderWorkstation hebben ze ook voldoende mogelijkheden voor beginners.

Bekijk hier de website van FXFlat.

8. Freedom24

Wat Freedom24 onderscheidt van andere brokers in deze lijst, is dat je bij deze broker ook kan beleggen in IPO’s. Dat zijn nieuwe beursnoteringen. Zo heb je in het verleden bij de succesvolle beursgangen van Snowflake of AirBnB kunnen beleggen via Freedom24. Erg interessant om eens naar te kijken, mocht je IPO’s interessant vinden.

Bekijk hier de website van Freedom24.

9. Lynx/Interactive Brokers

Interactive Brokers is een wereldwijd gerenommeerde broker. In Nederland heeft Lynx het handelsplatform en klantenservice naar het Nederlands vertaald, en kan het dus een interessante keuze zijn voor een belegger.

10. Bitvavo

Als laatste in de lijst zien we Bitvavo, ook een broker maar dan net even wat anders dan de eerder genoemde brokers. Bitvavo staat namelijk in het teken van cryptovaluta. Bij deze broker koop, verkoop en bewaar je veel verschillende cryptomunten. Mocht je daar ook wat van willen hebben, is dit de Nederlandse partij om bij te zijn.


Waarom een broker?

Als particuliere belegger heb je een broker nodig om toegang te hebben tot de beurs. Anders kan je dus geen aandelen kopen.

Via een broker heb je dus toegang tot de beurs, en daarmee kan je handelen in wat er op de beurs gehandeld wordt. Dat zijn bijvoorbeeld aandelen en obligaties, maar kunnen ook opties, grondstoffen of fondsen zijn.

Lees meer over wat een broker is.

Hierop letten bij brokers vergelijken

In je zoektocht naar de juiste broker, zal je waarschijnlijk veel online aanbieders tegenkomen. Ze verschillen allemaal best wel van elkaar, dus kan het lastig zijn om de juiste broker te kiezen.

Het is hierom handig om te weten waar je ongeveer in wilt beleggen. Heb je specifieke aandelen op specifieke markten voor ogen, dan kan je bij de ene broker misschien beter terecht dan bij de ander. Hoewel de meeste brokers tegenwoordig wel overal ter wereld beleggingen aan kunnen bieden.

Ook is het goed om te weten of je zelf wilt beleggen, of dat je dit uit wilt besteden. Zo staan er in bovenstaande vergelijker ook brokers die je enkel vragen wat voor een risico je wilt, en daarmee een beleggingsstrategie hebben die al uitgestippeld is.

Daarnaast is het bijvoorbeeld ook goed om te kijken of een broker je kennis geeft om beter te beleggen. Diverse platformen geven beleggingstips en seminars om de wereld van beleggen beter te begrijpen, en om beter met het beleggingsplatform om te gaan.

Kosten brokers vergelijken

De kosten zijn ook een erg belangrijk onderdeel van het vergelijken van brokers. Hoewel de kosten soms niet als veel kunnen klinken, kunnen ze best wel snel oplopen. Zeker als je veel handelt. Daarom is het goed om de kosten laag te houden. Dit doe je door een broker te kiezen die relatief lage kosten heeft, of extra goed op de kosten te letten.

Een broker die bijvoorbeeld erg op de kosten let, en een goedkope broker is, is DEGIRO. Naast goedkoop beleggen, kan je bij DEGIRO ook gratis beleggen met fondsen uit de Kernselectie. Zo bespaar je op kosten, waarmee je dus meer rendement kan behalen op je beleggingen.

Broker kiezen

Als startende belegger is het in ieder geval van belang om een broker te kiezen. Hopelijk kan je brokers vergelijken en daarmee een betere keuze maken.

Het is waarschijnlijk van belang om op een platform te zijn die erg gebruiksvriendelijk is. Als je net begint met beleggen kan het allemaal nog overweldigend zijn, en is het fijn als het platform in ieder geval erg makkelijk in gebruik is. Vaak kan je ook al een demo-account openen, om te ervaren hoe het is.

Maar vergeet ook zeker niet het kostenplaatje mee te nemen. In de reviews van de brokers in de vergelijker staan ook de kosten wat duidelijker uitgelegd. Zo kan je hopelijk een betere vergelijking maken, en de beste broker kiezen.