Waarschijnlijk hoeft jou niet meer verteld te worden dat cryptocurrencies vandaag de dag zeer populair zijn. Iedereen lijkt het erover te hebben en veel mensen hebben zelfs de stap genomen om daadwerkelijk crypto’s aan te schaffen. Op zich geen slecht idee, maar weten deze mensen ook wat ze doen? 

Wanneer je winstgevend wil beleggen in cryptocurrencies, moet je enige kennis van zaken hebben. Of misschien wil je wel meer weten over crypto, zonder daarin verder winstgevend te beleggen. Waar je die kennis vandaan haalt? Van internet of, nog beter, uit boeken. In onderstaand artikel komt naar voren wat de toegevoegde waarde is van het lezen van crypto boeken en behandelen we wat dé beste crypto boeken van het moment zijn.

Lees ook: Beste boeken over beleggen.

Waarom zou ik een crypto boek lezen?

De kans is aanwezig dat je je afvraagt waarom mensen vandaag de dag boeken over crypto lezen en waarom mensen eigenlijk überhaupt nog boeken lezen. We leven immers in een tijd waarin (bijna) iedereen de beschikking heeft over een actieve internetverbinding. En dit internet staat ook nog eens bomvol met relevante informatie.

Je zou internet kunnen zien als dé concurrent van boeken. Boeken hebben echter iets wat het internet niet of minder heeft: betrouwbaarheid. Een boek is altijd geschreven met een duidelijk doel door iemand die (zeer waarschijnlijk) behoorlijk wat verstand van zaken heeft. Iemand die dit niet heeft, schrijft simpelweg geen boek. Aan de andere kant, iedereen kan een boek publiceren. Maar de boeken die niet goed geschreven zijn, zullen niet zo vaak verkocht worden.

Op het internet is dit wel anders. Elke willekeurige persoon die structureel verlies maakt met crypto, kan een artikel over crypto schrijven. Je hebt vaak maar weinig indicatoren die de betrouwbaarheid van een bepaalde online-auteur zouden kunnen aantonen. Wellicht een soort paradox, gezien je dit online leest van deze auteur, en je je dus moet afvragen wat te geloven.

Nu is het natuurlijk ook niet waar dat élke auteur van een boek per definitie betrouwbaar is en correcte informatie verkondigt. Je moet de juiste en beste boeken eruit filteren. Dit kan best lastig zijn. Maar geen zorgen, wij hebben het werk voor je gedaan door de beste crypto boeken van het moment eruit te vissen.

Bitcoin boeken

Bitcoin was de eerste cryptocurrency ooit en het bestaat nog altijd. Sterker nog: tot de dag van vandaag is het de populairste cryptocurrency. Het verbaast dan ook niet dat er een hoop (goede) boeken over Bitcoin zijn geschreven. Hieronder vind je een aantal lezenswaardige Bitcoin boeken.

Bitcoin voor beginners

Dit Bitcoin boek neemt je terug naar de basis. Verschillende begrippen worden in stukjes gehakt en stapsgewijs aan je geïntroduceerd. Wat is Bitcoin eigenlijk en hoe zit het met blockchaintechnologie? 

Het prettige aan dit boek is dat het je niet per se aanmoedigt tot het investeren in Bitcoin. Het is relatief objectief geschreven en het staat vol met waardevolle informatie. Schrijver Levi Haegebaert probeert je te begeleiden, zodat je beginnersfouten per direct kan vermijden.

The Bitcoin Standard

The Bitcoin Standard is een Engels boekje – met een niet al te fraaie kaft. Desalniettemin is het de moeite waard. Dit boek legt je precies uit wat Bitcoin is, maar het gaat nog véél verder dan dat. Het geeft behoorlijk wat achtergrondinformatie.

Dit boek neemt je namelijk mee naar de geschiedenis van monetaire stelsels. Je komt erachter hoe onze financiële wereld door de jaren heen is geëvolueerd en wat de rol van Bitcoin kan zijn. Zo kan je na het lezen van dit boek Bitcoin binnen een breder plaatje passen.

Natuurlijk beweert dit boek dat Bitcoin het antwoord is. Maar in eerste instantie is het erg interessant om te lezen als je interesse hebt in hoe in de wereld monetaire stelsels zijn ontstaan. En waarom sommige wel werken, en anderen minder.

Bitcoin voor Dummies

De Voor Dummies-serie komt je vast bekend voor. In Bitcoin voor Dummies word je bijzonder helder uitgelegd wat Bitcoin is. Het ‘overbodig’ technische verhaal wordt in dit boek achterwege gelaten, maar tóch heb je na het lezen een duidelijk beeld van Bitcoin.

Prettig aan dit boek is dat het niet alleen gaat over wat Bitcoin is, maar dat ook nadrukkelijk ingaat op wat nou de precieze voor- en nadelen van Bitcoin zijn. Zo raak je beter in staat om een onderbouwde mening over het nut van deze crypto neer te zetten.

Ons geld is stuk

De ondertitel luidt: ‘En waarom Bitcoin de oplossing is’. Het is een helder en ondubbelzinnig geschreven boek over wat Bitcoin is en wat de functie hiervan is binnen onze huidige economie. Hiermee is het niet alleen een informatief, maar ook een actueel boek.

In Ons geld is stuk wordt duidelijk uiteengezet wat de ‘problemen’ van de huidige financiële systemen zijn en hoe Bitcoin een onderdeel kan zijn van de oplossing. Hoge inflatie, financiële censuur en surveillance zouden met Bitcoin gedeeltelijk tot het verleden moeten behoren. Hoe dat zit? Je leest het in dit boek.

Blockchain-gerelateerde boeken

Crypto gaat véél verder dan alleen Bitcoin. Uiteindelijk draaien praktisch alle cryptoprojecten direct of indirect op blockchaintechnologie. Het zijn dus eigenlijk niet de crypto’s die de financiële wereld kunnen veranderen, maar het ligt veel dieper: blockchaintechnologie ligt aan de basis. Hoe dit allemaal zit? Kijk eens naar de volgende boeken als je daar meer over wilt leren/lezen.

Blockchain Revolution

Het boek Blockchain Revolution gaat in op het effect van blockchaintechnologie op de wereld van vandaag en morgen. Het technische aspect van blockchain wordt daarbij belicht, maar het gaat hier zeker niet om een ontzettend technisch geschreven boek. Het gaat om meer.

Dit blockchain boek beschrijft namelijk hoe blockchain kan zorgen voor veranderingen binnen verschillende sectoren. Hierdoor kan je het concept blockchain gemakkelijk binnen een breder kader plaatsen en geef je jezelf de mogelijkheid tot het aanleggen van een verdiepingsslag.

De Kracht van Blockchain

Ben je op zoek naar een entry-level crypto boek over blockchain? De Kracht van Blockchain kan veel verheldering bieden over hoe blockchain in essentie werkt. Complex computer-technisch vakjargon wordt in dit boek vermeden. Dit boek is voor iedereen en juist dat maakt het zo goed.

Het gaat echter verder dan het slechts uitleggen wat blockchain is. Schrijver Timo Baldwin Marcel Sanders beschrijft de voor- en nadelen van Bitcoin en gaat daarnaast in op de toekomstverwachtingen. Wat voor impact kan blockchain maken in de wereld van morgen?

Mastering Bitcoin: Programming the Open Blockchain

Om maar direct met de deur in huis te vallen: dit is geen boek voor beginners. Het is een boek dat is geschreven voor de technisch-onderlegde lezer die bij voorkeur beschikt over ICT-technische kennis van programmeren. Zoals de titel van het boek al doet vermoeden (‘Mastering Bitcoin’), duik je er echt de diepte mee in.

Daarmee is het waarschijnlijk niet ideaal voor de meeste lezers van dit artikel. Maar om toch ook maar een boek te noemen wat nog dieper ingaat op de materie, is dit wel een hele interessante.

Dit boek is gericht op het vergroten van jouw specialistische kennis omtrent blockchain en Bitcoin. Zo kan je na het lezen relevante stappen zetten bij de ontwikkeling van jouw eigen applicatie of kan je beter beoordelen of een startup het investeren waard is. Niet getreurd overigens: ook wanneer je ‘slechts’ mateloos geïnteresseerd bent in blockchain, is dit boek het lezen waard.

Crypto trading boeken

Wanneer je besluit om actief te gaan handelen in crypto, wil je natuurlijk zo veel mogelijk winst en zo min mogelijk verlies maken. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, waardoor veel mensen verlies maken met crypto trading. Wil je een voorsprong op de rest? Kijk dan zeker eens of onderstaande boeken over crypto trading iets voor jou zijn.

Goed om daarbij te benoemen, is dat we op deze site eigenlijk vooral fan zijn van passief beleggen. Traden hoort daar natuurlijk niet bij. Maar het is wel een concept wat veel mensen interesseert, dus daarom lijkt het toch goed om het even te behandelen.

Crypto trading voor ambitieuze beginners

De titel zegt het eigenlijk al: dit boek is geschikt voor beginners die nét een stapje verder willen gaan. Het gaat in op hoe je succesvol kunt handelen in cryptocurrencies. Daarbij wordt waarde gehecht aan veel gemaakte beginnersfouten en – nog belangrijker – hoe jij ze kunt voorkomen.

Fijn aan dit crypto boek is dat het op een vrij directe wijze ingaat op de materie. Je wordt niet te veel gestoord met minder relevante achtergrondinformatie, waardoor bijna alle 227 pagina’s erg nuttig zijn. Als extraatje bevat dit boek ook nog aangeraden websites en kan je jouw kennis testen middels een quiz.

The Crypto Trader

Met ondertitel ‘How Anyone Can Make Money Trading Bitcoin and Other Cryptocurrencies’ gaat het om een veelbelovend boek voor iedereen. Auteur Glen Goodman neemt je mee op weg naar succesvol handelen in crypto. Je leest hoe de cryptomarkt werkt en hoe je cryptocurrencies kan selecteren.

Het boek gaat verder in op strategieën op het gebied van crypto trading. De auteur gebruikt daarbij continue anekdotes die het verhaal in perspectief plaatsen. Ook als je niet van lezen houdt, leest dit boek gemakkelijk weg. Een ware aanrader dus.

Black on Crypto Trading (Nederlands)

Black on Crypto Trading is een prettig boek voor de cryptohandelaar die helemaal vanaf het begin wil beginnen. Het neemt je mee naar de ultieme basis en vanuit daar wordt de materie langzaam maar zeker uitgebreid. Het boek kent een praktisch perspectief waarbij er niet te veel waarde wordt gehecht aan theoretische ‘achtergrondverhaaltjes’.

Dit crypto boek is vlot geschreven en leest daarmee gemakkelijk weg. Daarnaast is het boek niet al te dik, waardoor de lat ook voor niet-lezers relatief laag ligt. Je zou het bijna kunnen zien als een soort spoedcursus.

Overige crypto-gerelateerde boeken

Niet alle boeken laten zich even gemakkelijk categoriseren. Dat betekent echter niet dat deze ‘overige boeken’ niet de moeite waard zijn. Hieronder hebben we twee boeken staan die verhelderende inzichten kunnen bieden in de hele wereld van crypto. Deze boeken kennen een relatief breed kader en zijn niet gericht op slechts één crypto of technologie.

The Truth about Crypto

Dit splinternieuwe boek van Ric Edelman gaat verder dan alleen een uitleg van wat Bitcoin is en wat hierin functie van blockchain betreft. Het gaat namelijk ook over NFT’s en ‘other digital assets’. Wel zo interessant, want het is je vast niet ontgaan dat NFT’s medio 2022 bijzonder populair zijn.

Ric Edelman zorgt er met dit boek van 400 pagina’s voor dat je straks zelfstandig je weg kunt vinden binnen alle nieuwe marketplaces met nieuwe handelsproducten. De auteur heeft hierbij expliciet gekozen voor een praktische invalshoek. The Truth about Crypto is een aanrader voor iedereen die het verder zoekt dan ‘slechts’ Bitcoin.

Cryptovaluta voor Dummies

Eerder brachten we Bitcoin voor Dummies naar voren, maar ook Cryptovaluta voor Dummies is een ware aanrader. Ook dit boek trekt het veel breder dan alleen Bitcoin. Je leert wat het verschil is tussen verschillende grote cryptocurrencies en wat de functie van blockchaintechnologie is binnen de projecten.

Zoals elk Voor Dummies boek, is ook Cryptovaluta voor Dummies niet al te lastig geschreven. Wel vind je nu en dan wat technisch jargon terug, waardoor je soms misschien wat moet opzoeken. Je wordt hierdoor gestimuleerd om dit boek actief te lezen. Het lezen van dit boek is net alsof je een cursus volgt, waardoor je uiteindelijk veel leert.

Online lezen over crypto

Mocht je liever iets online lezen over crypto, dan zijn daar natuurlijk ook bijzonder veel mogelijkheden voor. Zoek je iets in combinatie met beleggen/investeren en crypto, dan zit je op deze site natuurlijk perfect. Zo hebben we interessante artikelen over:

Verder luisteren en kijken mensen ook graag. Daarvoor kan je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij Coinbureau op YouTube. Daar worden veel verschillende crypto’s uitgelegd, algemene concepten binnen de crypto-wereld en nog meer.

Let ook op een platform als YouTube wel heel erg op wat je allemaal meeneemt. Veel YouTube mensen beloven je veel (over wat de koers van een munt bijvoorbeeld gaat doen), maar uiteindelijk is het voor hen ook alleen maar gokken. Doe altijd goed je eigen onderzoek.

Missen er nog boeken?

Er worden tegenwoordig ontzettend veel boeken geschreven, uiteraard ook over crypto. Het is daarom heel goed mogelijk dat er in dit artikel bepaalde boeken missen. Wellicht boeken die jij hebt gelezen, en eigenlijk onmisbaar vindt. Laat dat vooral even weten, kunnen we het artikel weer updaten en andere lezers van de informatie voorzien.

5/5 - (1 stemmen)

Write A Comment