Bij het beleggen in crypto’s moet je rekening houden met diverse dingen. Denk bijvoorbeeld aan het opslaan van de munten. De veiligste manier om dit te doen, is met een (cold) crypto wallet. Hier in bewaar je digitale activa zoals cryptocurrencies. 

Deze digitale activa worden op de blockchain opgeslagen en alleen met een privésleutel kun je ze openen. Deze privésleutel is een versleutelde weergave van je eigendom van de cryptocurrency die zich in de hardware portemonnee van dat apparaat bevindt. Het is van levensbelang je privésleutels veilig te bewaren. Als de toegang ervan verloren gaat, zijn al die valuta’s in genoemde portemonnee voorgoed verdwenen.

Maar voordat we het over de beveiliging, techniek en natuurlijk de beste cold wallets van dit moment gaan hebben, gaan we eerst iets dieper in wat een crypto wallet nu precies is!

Het belang van een crypto wallet

Een cryptocurrency wallet is een digitale of fysieke opslagplaats voor je cryptocurrencies – je kunt het zien als een digitale portemonnee. Er zijn zowel software als hardware wallet, die verschillende niveaus van veiligheid hebben. Ze bieden vaak de mogelijkheid om verschillende cryptocurrencies aan te houden, zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano en vele andere.

Cryptocurrency wallets worden meestal beschouwd als de veiligste opties voor cryptobezitters om hun tegoeden op te slaan in een digitale (software) of fysieke (hardware) locatie, waar ze hun blockchain investeringen en cryptocurrencies gemakkelijk kunnen beheren en beheren. De waaier van beschikbare oplossingen maakt het mogelijk om er verschillende tegelijk te gebruiken. 

Zowel in cryptocurrency als in de blockchain wereld is je geld alleen van jou als je alle sleutels bezit. En met technologieën als twee-factor authenticatie (2FA) en complexe wachtwoorden staat niets meer tussen jou en je digitale buit in. Daarom zijn crypto portefeuilles wallets voor elke zichzelf respecterende bezitter.

Het verschil tussen hot wallets en cold wallets

Hot wallets heten treffend, omdat ze niet eens handmatig tussen offline en online modus hoeven te schakelen om een cryptocurrency transactie uit te voeren. Online wallets kunnen interessant zijn voor mensen die bijvoorbeeld vaker willen handelen. Of als je niet zoveel belegt, waardoor de kosten van een hardware wallet relatief erg hoog zijn. Ze zijn niet aan te raden voor wie grote hoeveelheden munten bezit, omdat deze kwetsbare rekeningen gehackt kunnen worden zonder de eigenaar van de rekening ooit te waarschuwen dat er iets mis is. 

Een hot wallet is dus een online crypto wallet die automatisch verbinding maakt met een crypto netwerk, zodat gebruikers kunnen uitgeven of transacties doen zonder eerst op jacht te gaan naar een Bitcoin miner. Hot wallets beschermen de privé sleutel op een apparaat dat een constante verbinding nodig heeft om inkomende en uitgaande Bitcoin transacties te beheren. Ze zijn bovendien ook gemakkelijk in te stellen.

Cold wallets bieden daarentegen de mogelijkheid om je cryptocurrency fysiek mee te nemen. Ze bestaan meestal uit een klein apparaatje en worden over het algemeen als een stuk veiliger beschouw dan hot wallets (ondanks dat de meeste hot wallets tegenwoordig ook als erg veilig worden gezien).

Simpel gezegd: hot wallets zijn altijd online en bieden een zeer gebruiksvriendelijke ervaring. Dit komt doordat je jouw cryptocurrencies op ieder moment van de dag kunt inzien, uitbreiden en opnemen. Cold wallets bieden deze functie vaak niet, maar worden vaak geroemd om hun veiligheid.

De beste cold wallets van dit moment

Dit artikel draait uiteindelijk natuurlijk om het vinden van de beste cold wallet van dit moment. En daarom hebben wij een aantal van de beste crypto wallets voor je op een rij gezet.

Ledger-hardware-wallet

1. Ledger Nano S

Ledger is een naam die je waarschijnlijk erg vaak voorbij zal zien komen als je op zoek bent naar een crypto wallet. En niet zo gek ook, de hardware wallets die ze leveren voor het bewaren van je crypto’s zijn erg goed.

Zo is er de Ledger Nano S, waar je naast Bitcoin ook andere munten als Ethereum, Cardano en meer kan bewaren. Het is tevens een van de goedkoopste manieren om aan een hardware wallet te komen voor crypto. Hierdoor is het een erg populaire keuze onder crypto investeerders. En dus ook de nummer 1 in onze lijst van beste crypto wallets.

2. CoolWallet Pro

CoolWallet Pro is een DeFi-focused portemonnee die de crypto veilig houdt. Het is klein, licht, en gemakkelijk te bevestigen aan kleding met een clip. Nu heb je de ultra-veilige cold opslag apparaat zonder gebonden te zijn, zodat het overal met je mee kan reizen. Plus hij beschikt over een opvallend e-ink scherm dat transacties onderweg makkelijker maakt.

De CoolWallet Pro is niet zomaar een wallet die je crypto’s kan opslaan. Het is de toekomst van je persoonlijke financiën, met een AES-128 gecodeerde Bluetooth-verbinding om informatie te verzenden naar en te ontvangen van andere apparaten – alles beschermd door een slank ontwerp gemaakt voor de technologisch onderlegde wereldreiziger van vandaag.

CoolWallet Pro’s slanke en slanke ontwerp is de perfecte toevoeging. Of je nu op zakenreis bent of naar een evenement gaat, je hebt hem altijd bij de hand! Je kunt CoolWallets toevoegen voor meer dan honderd verschillende munten die al beschikbaar zijn op TE-Finance gedecentraliseerde handelsplatform door gewoon te klikken op Fondsen toevoegen vanuit de app – wat een groot voordeel is.

3. Ledger Nano X

De Ledger Nano X is de tweede generatie cold opslag portemonnee van een zeer gerenommeerd bedrijf. Om hem te gebruiken, heb je een verbinding met je computer nodig, evenals een Android- of iOS-apparaat met Bluetooth-technologie. Het Ledger Live-platform maakt het uitzoeken welke cryptocurrencies worden ondersteund eenvoudig en ongecompliceerd. Dus als er elk jaar nieuwe bijkomen, worden ze allemaal op verzoek toegevoegd. 

Je zult ook genieten van een grotere veiligheid dan elke andere cold wallet door het gebruik van dit product!

Met een gestroomlijnd nieuw design en verbeterde functies is de Ledger Nano X een blijvertje. Met meer dan 1800 valuta en tokens ondersteund door integratie in het Ledger Live-platform – waaronder Bitcoin, Ethereum, Cardano – zorgt deze cryptocurrency cold wallet ervoor dat jouw crypto te allen tijde veilig worden bewaard. 

Een USB-kabel verbindt met je computer wanneer je geld wilt toevoegen van een beurs of rechtstreeks van je bankrekening; Bluetooth-technologie laat je draadloos verbinding maken met Android en iOS mobiele apparaten voor een verhoogde mobiliteit in het veld.

De Ledger Nano X is de nieuwste ontwikkeling in cryptocurrency technologie. 

Je kunt kiezen tussen verschillende opties voor verbinding met desktop of smartphone, afhankelijk van wat past bij jouw behoeften. Het slanke ontwerp maakt de Ledger Nano X ook perfect voor dagelijks gebruik.

4. SecuX V20

De SecuX V20 is een van de populairste hardware portefeuilles van het bedrijf. Dit apparaat kan onafhankelijk worden bediend om inbreuken op de gegevens bij verkooppunten te voorkomen, en het beschikt over een EAL5+ gecertificeerde secure element chip van Infineon. Het heeft een Bluetooth-verbinding voor draadloos gebruik, waardoor het veilig kan worden gebruikt met mobiele apparaten.

Met SecuX V20, kan je de cryptocurrency opslaan in een wachtwoord-beveiligde digitale portemonnee. Het is het perfecte apparaat om onderweg veilig Bitcoin of andere cryptocurrencies op te slaan. Je kunt geld overmaken naar een andere persoon door gewoon hun QR-code in de SecuX V20 te scannen, zonder dat je een e-mailadres of andere persoonlijke informatie nodig hebt. Het nieuwste model heeft ook een verlengde levensduur van de batterij tot wel zeven uur.

De SecuX V20 is een buitengewoon en informatief apparaat. Het bevat een groot kleuren touch screen display en een batterij voor offline/disconnected gebruik, en maakt verbinding via USB of Bluetooth. De gadget heeft ook een CC EAL5+ Infineon gecertificeerde secure element chip, waardoor het veilig te gebruiken is op mobiele telefoons. Dankzij de draadloze verbinding in combinatie met AES-256 technologie, kun je er zeker van zijn dat je gegevens te allen tijde beschermd zijn wanneer je de SecuX V20 gebruikt!

5. Safepal S1

De SafePal S1 Hardware Wallet is een complexe en robuuste portemonnee die het beheer van je crypto-activa kan vereenvoudigen. Het ondersteunt 19 verschillende blockchains en 10.000+ tokens – inclusief niet-fungibele tokens (NFT’s). SafePal heeft strenge tests ondergaan om zijn integriteit te waarborgen. Daarom is het een van de weinige portemonnees op de markt die is ontworpen voor de volgende generatie digitale activa.

Je hoeft je geen zorgen te maken over inbreuken op gegevens of hackingaanvallen, omdat alles wat je erin stopt naadloos wordt beschermd door een uitgebreid beveiligingssysteem. Het maakt ook gebruik van geavanceerde elektronica waardoor het voor hackers moeilijker is om door de beschermingslagen heen te breken met hun kwaadaardige software tools.

SafePal S1 is een private en veilige ruimte voor cryptocurrency’s. Het beschikt over een eenvoudig onboardingproces dat in slechts enkele minuten kan worden voltooid. Bovendien maakt het grote scherm het gemakkelijker om te communiceren met de SecurePal portemonnee en cryptocurrencies naar andere gebruikers te sturen zonder gedoe.

6. Trezor Model T

De Trezor Model T is een ultraveilige portemonnee waarmee je onmiddellijk transacties kunt uitvoeren terwijl je tegelijkertijd geniet van een hoge mate van veiligheid. Er is geen tussenkomst van een derde partij nodig, waardoor het een zeer private optie is voor mensen die hun munten veilig willen opslaan. 

Het touchscreen ontwerp maakt het ook makkelijker voor nieuwere cryptocurrency gebruikers om te leren hoe het apparaat werkt dan het vorige model met slechts twee knoppen. Deze volgende generatie hardware wordt geleverd met ingebouwde encryptiefuncties zoals een MicroSD-kaartpoort. Dit biedt gemoedsrust bij het uitvoeren van transacties onderweg.

De Model T is de meest geavanceerde hardware wallet op de markt van vandaag. Met functies zoals oplaadbaar batterijbeheer en versterkte beveiliging, biedt dit apparaat meer dan veel andere cold wallets te bieden hebben.

Trezor biedt nieuwe functies zoals betere zichtbaarheid en stijl, evenals verbeterde prestaties voor een soepelere werking, zodat al jouw cryptocurrencies veilig zijn in deze multifunctionele wallet!

3.7/5 - (3 stemmen)

Write A Comment