De beste broker voor beginnende beleggers is iets wat diverse mensen zich afvragen. Jij waarschijnlijk ook wel, gezien je op deze pagina terecht bent gekomen. Uiteindelijk hangt het bepalen van de beste broker af van je eigen voorkeuren, maar wees niet getreurd, we kunnen je wel goed op weg helpen.

In dit artikel dus meer over de beste brokers voor beginnende beleggers (die overigens ook heel erg geschikt blijven voor beleggers die al gevorderden zijn). Zo weet je direct waar je moet beginnen, en kan je wellicht alvast een gratis account aanmaken om kennis te maken met het platform.

Wat zijn de beste brokers voor beginners?

Hieronder een lijst met daarin de beste brokers voor de beginnende belegger.

1. DEGIRO – beste algemene broker

DEGIRO is een van de bekendste brokers in Nederland, en niet voor niets. Het heeft lage kosten (soms zelf zonder transactiekosten), een fijne omgeving (website & app), en een uitgebreid aanbod.

Daarnaast heeft de broker vele internationale awards gewonnen, bijvoorbeeld die van de beste online broker. Bijzonder interessant om eens een kijkje bij te nemen. Zeker een aanrader voor mensen die willen beginnen met beleggen.

Lees ook onze DEGIRO review.

2. Scalable Capital – voor automatisch beleggen

Scalable Capital

Scalable Capital is een partij waarbij je ook goed terecht kan als beginnende belegger. Het heeft diverse voordelen, en is makkelijk in gebruik. Het grootste voordeel ten opzichte van andere apps, is waarschijnlijk dat je hier makkelijk automatisch kan beleggen. Op die manier kan je elke maand, zonder omkijken, een order laten uitvoeren en je vermogen op die manier gestaag te laten groeien. Ideaal dus voor de beginnende, passieve belegger.

Daarnaast is het aanbod bij deze aanbieder ook erg groot, waardoor je alles kan vinden wat je nodig hebt.

 
3. SAXO Bank – zelf of laten beleggen

Bij SAXO Bank kan je ervoor kiezen om alles zelf te doen, of de touwtjes uit handen te geven.

Voor de mensen die zelf willen gaan beleggen, biedt het rekeningen aan voor alle doelgroepen. Absolute beginners die nog veel moeten leren (en dat op het platform kunnen doen), maar ook professionele daghandelaars.

4. Brand New Day – zonder veel poespas

Brand New Day is een aanbieder van diverse financiële producten. Zo bieden ze een beleggingsrekening aan, maar bijvoorbeeld ook pensioenbeleggingen of beleggen voor je kind.

Het is een hele fijne broker (hoewel officieel geen broker, maar een neobank) voor mensen die niet helemaal weten hoe ze moeten beleggen, en waarin. Brand New Day biedt een paar ETF’s (indexfondsen) aan, waar je zelf uit kan kiezen. Zo kan je je eigen risico bepalen, en hoef je niet veel kennis te hebben om te beleggen. Een mooie start voor beginners. Maar ook voor serieuze beleggers een erg goede partij.

Lees ook onze Brand New Day review.

5. eToro – met gratis oefenaccount

eToro app

eToro is een broker waar je in veel verschillende producten kan beleggen. Het is opgenomen in dit artikel, omdat het de mogelijkheid biedt om een gratis demo account aan te maken.

Op dat demo account kan je fictief geld krijgen, waarmee je kan ‘beleggen’. Zo kan je kijken of beleggen wat voor jou is, en direct het platform leren kennen.

eToro is ook een CFD aanbieder, 68% van de retail CFD beleggers verliest geld bij deze aanbieder.

Lees ook onze eToro review.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste broker?

Er zijn natuurlijk een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een broker. In de kopjes hieronder vind je er een paar van. Er zijn nog wel meer kenmerken waar je op kan letten, maar doorgaans zijn dit de meest interessante om te bekijken.

1. Gebruiksgemak

Voor een beginner zal het allemaal al erg overweldigend zijn. Daarom zal het hebben van een gemakkelijke interface erg helpen om te beginnen met beleggen. Gebruiksgemak zal daarom hoog op je lijst staan.

Zoals de afbeelding hieronder kan je bijvoorbeeld kiezen, maar zal voor veel beginners overweldigend zijn. Zoiets zoek je dus niet. Moge dat duidelijk zijn. Gelukkig hebben online brokers dit ook door, en bieden velen van hen makkelijke interfaces. Ook de aandelen apps die ze uitbrengen zijn heel makkelijk te navigeren.

2. Lage kosten

Iets anders wat je zoekt, zijn lage kosten. Dit is iets wat overigens alle beleggers zouden willen nastreven, te hoge kosten drukken namelijk op je rendement.

Hoe dan ook, als beginnende belegger is het dus ook belangrijk om te kiezen voor een broker met lage kosten. Er zijn uiteindelijk veel kosten die met beleggen gepaard kunnen gaan (lees dit artikel erover bijvoorbeeld eens). Voor beginners is het goed om te letten op lage transactiekosten en liever geen inactiviteit- of bewaarkosten.

3. Aanbod van producten

Uiteindelijk wil je ook een broker kiezen waarbij je uit veel verschillen producten kan kiezen. Of in ieder geval eentje waar je kan kopen wat je wil kopen. Doordat alles online is, gaat dat allemaal wel wat makkelijker gelukkig, maar toch goed om even aandacht aan te besteden.

Daarnaast wil je waarschijnlijk graag een broker waar het mogelijk is om aandelen te kopen. Klinkt misschien logisch, maar niet alle brokers bieden dit aan. Zo zijn er ook CFD brokers, waar je alleen in complexe producten (zoals CFD’s) kan handelen. Voor beginners is dit absoluut geen aanrader.

Waar moet ik als beginner nog meer op letten?

Als belegger moet je nog een paar dingen meenemen in je verhaal. Zo kunnen de bovenstaande punten net wat anders zijn, als je afgaat op verschillende soorten beleggers.

Daarom moet je in ieder geval ook nadenken over het volgende.

Actief vs passief

Ben je een actieve of een passieve belegger.

Voor veel beginners is het waarschijnlijk aan te raden om een passieve houding aan te nemen. Als je niet helemaal weet wat je doet, is het vaak niet een goed idee om vaak met geld te gaan handelen op de beurs. Doe dat in rustige stapjes.

Mocht je al wel zeker weten dat je een actieve belegger wil zijn, dan verandert dat misschien wel je keuze van broker.

Welke effecten je wilt kopen

Ook is het goed om te weten wat voor een effecten je wilt gaan kopen. Misschien heb je al iets heel specifieks in je hoofd, en dan is het natuurlijk handig als je broker dat aanbiedt.

Overigens vind je bij de meeste brokers in bovenstaande lijst wel alles wat er te vinden valt, maar dan nog goed om te onthouden.

Denk bijvoorbeeld aan een specifieke ETF (of ETF’s in het algemeen), een specifiek aandeel, of handelen op een specifieke beurs (bijvoorbeeld de beurs van Japan, Rusland, Amerika, Spanje, etc.).

Beleggen voor beginners

Voor beginners is de wereld van beleggen nog eentje waar heel erg veel over te leren valt. Hopelijk helpt deze website je in ieder geval al een stuk op weg. Er staan veel artikelen op waar je waarschijnlijk veel aan zal hebben.

Mocht je nog echt helemaal nieuw zijn tot de wereld van beleggen, en niet helemaal goed weten waar je moet beginnen, dan kan je dit artikel eens bekijken: beleggen voor beginners.

Dat is een uitgebreide tekst over waarom je zou moeten beleggen, waarin je kan beleggen, en hoe je moet starten met het kopen van je eerste aandeel. Wat dat betreft een complete gids en stappenplan tot het beginnen met beleggen.

3.7/5 - (3 stemmen)

Write A Comment