Beleggen is er lang niet meer alleen maar voor rijke mensen in dure pakken. Iedereen kan tegenwoordig vanuit zijn eigen huis starten met beleggen. Ook met weinig geld kan je starten met beleggen. Bijvoorbeeld beleggen met 100 euro.

In dit artikel wat mogelijkheden om te beleggen met 100 euro, en de mogelijkheid om daar ook een serieus resultaat van te maken.

Waarom beleggen met 100 euro?

Allereerst, waarom zou je beleggen en waarom met 100 euro?

Door te beleggen laat je je geld voor je werken. Je steekt je geld bijvoorbeeld in bedrijven, in de hoop dat het meer waard wordt. Helaas gaat dit niet zonder risico. Het is mogelijk om geld te verliezen.

Echter, het is wel zo dat over de afgelopen 100 jaar, het gemiddeld rendement van beleggen positief is. Zo’n 7% zelfs.

Lees ook: Gemiddeld rendement beleggen.

Iedereen moet ergens beginnen, dus als je 100 euro hebt om te starten, kan je ook starten met 100 euro. Je hoeft vaak geen grote bedragen in te leggen, en kan je gewoon gratis aanmelden bij een broker.

Doordat er wel een risico aan beleggen is verbonden, is het niet aan te raden om te beleggen met geld wat je nodig hebt. Doe dit enkel met geld dat je kan verliezen.

Aandelen en obligaties kopen, of ook andere opties?

De bekendste vormen van beleggen zijn het kopen van aandelen en obligaties.

Bij aandelen kopen, koop je een deel van een bedrijf. Hierdoor word je aandeelhouder, en kan je bijvoorbeeld meedelen in de winst die het bedrijf maakt (mits er dividend uitgekeerd wordt).

Beleg je in obligaties, dan leen je je geld als het ware uit. Dit kan aan een bedrijf zijn, of aan een staat (zoals Nederland). Hiervoor krijg je een rente percentage terug.

Echter zijn er ook andere manieren om te beleggen. Denk bijvoorbeeld aan beleggen in grondstoffen zoals goud, olie of waterstof aandelen.

Of misschien wil je wel investeren in vastgoed (ook met weinig geld, bijvoorbeeld via REITs). Populair onder de jongere generatie is bijvoorbeeld ook bitcoin, waar je ook met kleine bedragen kan beginnen.

Uiteindelijk zijn er veel mogelijkheden om je geld te beleggen, zelfs als dit maar 100 euro is wat je hebt.

Veel geld verdienen met 100 euro

Vaak wordt beleggen gezien als iets waar je snel rijk mee kan worden. Zo kennen we de verhalen van willekeurige mensen die vroeger ooit eens een paar bitcoins hadden gekocht, en die zichzelf nu daardoor rijk mogen noemen.

Of je met 100 euro ook veel geld kan verdienen door te beleggen, valt nog te bezien natuurlijk. Zeker als je bedenkt dat het gemiddelde rendement 7% per jaar is.

Als je bereid bent om meer risico te lopen, dan kan je kijken naar bijvoorbeeld cryptocurrency in het algemeen. Die markt is veel beweeglijker, waardoor koersschommelingen regelmatig voorkomen. Let wel, dat hier ook meer risico mee gepaard gaat.

Een andere mogelijkheid is om 100 euro te beleggen in CFD’s. Daarbij kan je gebruik maken van een hefboomproduct, waardoor je met een 1:20 hefboom met 2.000 euro kan beleggen terwijl je 100 euro inlegt. Ook hierbij geldt dat het risico ook een stuk hoger is.

Lees meer over: Beleggen in CFD’s.

Oefenen met beleggen

Veel aanbieders van CFD’s bieden je ook de mogelijkheid aan om te oefenen met beleggen.

Op die manier kan je een beetje een gevoel krijgen hoe het beleggen werkt.

Je kan bij die aanbieders een account openen, en dan krijg je fictief geld om te beleggen. Hiermee maak je wel gewoon gebruik van actuele data, alleen beleg je niet met je eigen geld.

100 euro per maand inleggen

Veel mensen die zoeken naar ‘100 euro beleggen’, hebben meer geld over dan enkel 100 euro. Bijvoorbeeld omdat ze elke maand zo’n bedrag overhouden na hun salaris.

Het periodiek beleggen van een bedrag zoals 100 euro kan ook tot leuke resultaten leiden. Hier hoef je niet per se meer risico voor te nemen als je dat liever niet wilt. Bijvoorbeeld door het simpelweg in een indexfonds te stoppen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande afbeelding. Hierbij beleg je 100 euro per maand voor een periode van 30 jaar. Als je het gemiddelde rendement van 7% gebruikt, kom je uit op een eindkapitaal van bijna 120.000 euro.

Periodiek beleggen met kleine bedragen helpt dus ook gewoon erg goed.

Beleggen met grotere bedragen

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om te beleggen met meer geld. Uiteindelijk is de verwachting dan natuurlijk dat dit je ook meer geld oplevert.

Wees er echter wel op gewaarschuwd dat er altijd een risico verbonden is aan beleggen. Of je nou belegt op een veilige manier met bijvoorbeeld veel obligaties, of dat je heel risicovol in alleen bitcoin je geld stopt.

Beleg daarom nooit meer dan dat je kwijt kan. Beleggen is voor vele mensen iets voor de lange termijn, dus moet je je geld ook de tijd kunnen geven om goed te kunnen renderen.

Hoe te starten met beleggen?

Als je na dit artikel besluit om te starten met beleggen, kan het zijn dat je nog meer vragen hebt dan voordat je begon met lezen.

Beleggen is helemaal niet zo moeilijk, al lijkt het misschien op het eerste oog wel zo.

Om je op weg te helpen, kan je hier een artikel lezen over hoe je als beginner kan starten met beleggen.

Let wel, dat artikel is er voor mensen die liever passiever beleggen en tevreden zijn met een gemiddeld rendement. Deze manier van beleggen is geschikter voor mensen die niet te veel schommelingen in hun rendement willen, en daardoor rustiger kunnen slapen.

Wil je beleggen in producten die misschien meer rendement kunnen opleveren (maar ook meer risico), dan kan je eens bij de volgende artikelen kijken:

4/5 - (2 stemmen)

Write A Comment