Beleggen app: de TOP 8 beste aandelen app

Handelen op de beurs gebeurt al lang niet meer op de beursvloer. Ook telefonisch (met bellen dus) wordt er sporadisch nog belegd. Het gaat vooral via het internet. En dus ook via mobiel. In dit artikel bespreken we de beste beleggingapps zodat ook jij vanaf je telefoon op de hoogte gehouden kan worden van de veranderingen in de markt met verschillende apps en mobiel kan beleggen.

1. DEGIRO beleggen app – beste beleggingsapp

DEGIRO app

DEGIRO is een zeer populaire broker in Nederland, waarvan wij ook gerust kunnen adviseren om bij hen te beginnen met beleggen. Doordat veel mensen ook al bij deze broker zitten, zal deze app onder de lezers misschien ook al wel bekend zijn. Toch nog even een opsomming waarom het zo’n goede app is voor beleggen.

 • Winnaar van vele Broker Awards
 • Behoort tot een van de grootste brokers in Europa
 • Beleggen via DEGIRO is gereguleerd in Nederland via de AFM
 • Bijzonder lage tarieven (soms zelfs gratis transacties)
 • Geld kan je makkelijk storten via bijvoorbeeld iDeal
 • De app (en website) zijn zeer gebruiksvriendelijk

Via de app van DEGIRO kan je vervolgens natuurlijk mobiel beleggen. Ook kan je je eigen account inzien, om snel een overzicht te hebben. Door het vriendelijke handelsplatform ook geschikt als beleggen voor beginners app. Verder ook mogelijkheden voor derivaten zoals opties, voor de gevorderde beleggers.

Lees ook: DEGIRO review en ervaringen

Voordelen DEGIRO

– Winnaar van vele broker awards
– Goedkoop als broker
– Zeer gebruiksvriendelijk
– Geschikt voor beginners

Nadelen DEGIRO

– Beperkte analysemogelijkheden
– Niet automatisch beleggen

2. Bux – om te leren beleggen

BUX X app

Wil je bekend raken met het beleggen, dan kan je ook eens kijken naar de beleggingsapp van BUX. Wellicht dat je al eens de reclames van dit bedrijf voorbij hebt zien komen op televisie.

Je kan leren beleggen via Bux door te starten met funBux. Daarmee start je met nepgeld. Hierdoor verlies je dus helemaal geen eigen geld, en kan je op een speelse manier bekend raken met het beleggen. Deze belegging app is daarom ook uitermate geschikt voor de belegger die nog even wil rondkijken. Voor ervaren beleggers is Bux wat beperkter.

In het verleden gaf BUX Zero een gratis aandeel aan nieuwe gebruikers. Of dat nog steeds zo is, weet ik niet, je kan het checken via deze link. Met beide apps van BUX is mobiel beleggen mogelijk.

Bekijk hier de BUX Zero app (commissie vrij beleggen) in de App Store (iOS) of Play Store (Android).

Hier kan je de BUX Zero review lezen.

Voordelen BUX

– Laagdrempelig in gebruik
– Beleggen zonder commissie
– Via mobiel beleggen

Nadelen BUX

– Erg weinig analyse mogelijkheden
– Niet op dekstop beschikbaar

3. eToro – beste voor volgen van anderen

eToro beleggen app

De beleggings app van eToro is erg breed. Je kan er in heel erg veel verschillende manieren beleggen. Bijvoorbeeld door het kopen van individuele aandelen, het volgen van ETFs of het handelen in CFD’s (bijvoorbeeld op cryptocurrencies).

De unieke functie van de app, is dat je succesvolle andere beleggers en traders kan volgen. Je zet een deel van je beleggingsruimte in om iemand te kopiƫren: copy trading noemen ze dit.

Verder betaal je geen commissie op het kopen van aandelen, ook erg interessant als je op de kosten let. Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook: eToro review

Voordelen eToro

– Heel erg gebruiksvriendelijk
– Geschikt voor alle soorten beleggers
– Volgen van andere beleggers
– Veel mogelijkheden

Nadelen eToro

– Spreads kunnen hoog zijn
– Uitbetalingen kunnen hogere kosten hebben

4. Plus500 – handig als CFD broker

Plus 500 app

Plus500 is een ander bedrijf waar je kan beleggen via de app. We zien Plus500 als de beleggingsapp voor mensen die willen beleggen in CFD’s of die nog kennis willen maken in handelen met CFD’s. Net als Bux, biedt Plus500 namelijk een mogelijkheid om te starten met nepgeld.

Niet bekend met CFD’s? Dan is dit niet de beste beleggen app voor jou. CFD staat voor Contract For Difference. Daarmee kan je inspelen op een waardestijging of -daling van het product waarvoor het contract is. Met een CFD wordt je echter nooit zelf eigenaar van de onderliggende waarde (dus het aandeel, grondstof, of valuta).

Kijk hier voor meer info voor Apple Store (iOS) of de Play Store (Android).

Bekijk ook: Plus500 review

Voordelen Plus500

– Veel analysemogelijkheden
– Veel handelsopties

Nadelen Plus500

– Niet geschikt voor beginners
– CFD’s kunnen risicovol zijn

5. Bitvavo – beste voor starten met bitcoin

Bitvavo app

Bitvavo is een Nederlandse bitcoin/crypto exchange waar je cryptovaluta zoals Bitcoin kan kopen. Iets heel anders dan de eerder genoemde beleggen apps, maar voor veel mensen niet minder interessant. Crypto apps zijn immers helemaal in.

Het is een van de goedkoopste manieren om aan cryptomunten te komen. Door de lage handelkosten is het een stuk voordeliger dan andere Nederlandse concurrenten. Het is makkelijk te begrijpen, en voor beginnende en ervaren traders interessant om te gebruiken.

Naast betalen met iDeal kan je bijvoorbeeld ook betalen met Bancontact, wat wellicht interessant is voor de Belgische lezers. Lees ook de Bitvavo review.

Een andere mogelijkheid is de internationale exchange Binance, waar je veel meer cryptomunten kan vinden.

Voordelen Bitvavo

– Lage kosten
– Nederlandse aanbieder
– Betalen met iDeal

Nadelen Bitvavo

– App wat gelimiteerd vergeleken met de site
– Crypto kan erg volatiel zijn

6. Bloomberg Business News – beste voor financieel nieuws

Bloomberg Business News mobiel beleggen app

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de financiƫle markten? Dan is de beste online beleggingsapp die je daarvoor kan hebben die van Bloomberg.

In deze beurs app zie je een duidelijk overzicht van nieuwsberichten die gerelateerd zijn aan de algemene economie of aan de beurs specifiek. Ook kan je hierbij nog de beurskoersen zien van alle grote beurzen, en ook een eigen watchlist aanmaken om bijvoorbeeld je eigen aandelen te checken.

7. Yahoo Finance – beste voor je portfolio tracken

Yahoo Finance mobiel beleggen app

Yahoo, dat was die ene zoekmachine voordat Google onwijs populair werd. Maar Yahoo is veel meer dan dat. Zeker voor beleggers erg interessant, is Yahoo Finance.

Dit is naast een online website ook een app. Hier de app staat voornamelijk in het teken van jouw aandelen. Je kan die producten toevoegen aan je lijst, ook om alleen te volgen, en er wordt bijgehouden wat voor een rendement je maakt. Ook worden relevante nieuwsberichten getoond die te maken hebben met de bedrijven waarvan je aandelen bezit.

Verder zie je ook een duidelijk overzicht van de grootste beurzen ter wereld, en algemeen nieuws.

8. Blockfolio – beste voor cryptobeleggers

Blockfolio crypto app

Sinds een paar jaar is beleggen in crypto zoals Bitcoin ook erg in trek. De markt daar is erg volatiel (hij beweegt veel op en neer), en mensen denken dat ze er snel rijk mee kunnen worden.

Mocht je ook besluiten of besloten hebben om daarin te beleggen, dan is er ook een applicatie die onmisbaar is. Dat is Blockfolio. Het is in feite eenzelfde soort app als Yahoo Finance, maar dan helemaal ingesteld op cryptocurrency.

Je kan je eigen portfolio aanmaken, nieuws lezen of de algemene markt bekijken.

Waarom een beleggen app gebruiken?

Het fijne aan een beleggingsapp, is dat je het overal met je mee kan nemen. Op ieder moment van de dag heb je inzichten in je aandelen en het nieuws, en kan je daar op inspelen (als je wilt). Hiervoor moet je natuurlijk wel altijd je telefoon bij je hebben met een internet connectie, maar hedendaags lijkt dat geen probleem voor mensen te zijn.

Daarnaast kan je met een app op een makkelijke manier leren hoe beleggen werkt. Je hoeft geen gebruik te maken van lastige interfaces met tientallen of honderden knopjes en belletjes. Brokers proberen de apps zo intuĆÆtief en overzichtelijk te maken als kan, waardoor je ze makkelijk kan gebruiken. Ook als beginner.

Hoe kies ik de beste aandelen app?

Het kiezen van de juiste applicatie, kan soms lastig zijn. In bovenstaande lijst vind je een aantal mogelijkheden om bij te beleggen en een aantal mogelijkheden om het nieuws of je portfolio te volgen.

De eerste vijf zullen interessant zijn als je wilt gaan beginnen met beleggen.

Daarbij moet je letten op onder anderen:

 • Gebruikservaring/gemak: in hoeverre kan je de app makkelijk gebruiken. Het hele punt van een app is dat je snel toegang hebt tot de beurs. De meeste apps letten hier overigens wel goed op, en in bovenstaande lijst zijn allen er voor geoptimaliseerd. Dan blijft eigen smaak misschien nog over.
 • Functies: hoewel je dus met een aandelen app snel toegang wilt hebben tot de beurs, moet het niet zo zijn dat je weinig kan met de app. De app moet voldoende functies hebben. Denk aan marktupdates, grafieken, bedrijfscijfers, etc.
 • Kosten van broker: verder ben je ook op zoek naar een applicatie waarbij je niet al je rendement opgeeft aan kosten. Mocht je veel willen handelen, dan is het zeker goed om naar de kosten te kijken. Deze verschillen per broker, en kan je het beste in de reviews op deze site doorlopen en checken op de broker site of app zelf.
 • Beveiliging & Betrouwbaarheid: daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat een broker goed met jouw (gevoelige) informatie omgaat en de app betrouwbaar is (dus niet zomaar crasht). Daarvoor heb je waarschijnlijk het meest aan de ervaringen van anderen in de App Store of Play Store.

Het kiezen van de beste beleggen app is uiteindelijk voor iedereen anders. Beginners zullen wat anders willen dan gevorderde beleggers, om maar een voorbeeld te noemen.

Let op met beleggingsapps

Beleggen via een app is allemaal leuk en aardig. Het is gebruiksvriendelijk en de drempel is tegenwoordig erg laag om in te stappen.

Let wel goed op. Zo waarschuwt ook de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). Doordat het zo laagdrempelig is, kan je makkelijker in de problemen raken. Bijvoorbeeld door toch te veel in te leggen met te veel risico. Of in producten die je eigenlijk helemaal niet kent.

Door beleggen aan te bieden via een app, kunnen mensen het ook sneller als een spel gaan zien, en dat kan gevaarlijk zijn. Wees je dus altijd bewust van de risico’s. Je kan immers je geld verliezen.

Veelgestelde vragen

Kan iedereen een beleggen app gebruiken?

Ja, iedereen kan een app downloaden om te gaan beleggen. Wel is er een regel dat je minimaal 18 jaar moet zijn om met je geld te beleggen.

Kan ik ook een demo-account openen?

Er zijn diverse aanbieders waarbij het mogelijk is om een demo-account te openen, om zo met fictief geld te beleggen en ervaring op te doen.

Wat zijn de risico’s van beleggen via een app?

De risico’s zijn niet heel veel anders dan beleggen op een andere manier. Ook met deze vorm van beleggen kan je dus je geld verliezen.

3 gedachten over “Beleggen app: de TOP 8 beste aandelen app”

 1. Zijn er ook apps die het nieuws volgen gebaseerd op jou watchlist/portfolio?
  Ik heb nu seeking alpha, heel fijn, maar hier heb je maar een aantal gratis views..

  Beantwoorden
  • Via de Yahoo Finance app krijg je gerelateerd nieuws van verschillende bronnen te zien aan de hand van je watchlist en portfolio. Van Yahoo zelf, maar ook Bloomberg, Motley Fool, FT, Reuters en diverse andere bronnen. Misschien interessant om daar eens naar te kijken?

   Beantwoorden

Plaats een reactie