Beleggen app: de TOP 7 beste beleggen apps

Handelen op de beurs gebeurt al lang niet meer op de beursvloer. Ook telefonisch (met bellen dus) wordt er sporadisch nog belegd. Het gaat vooral via het internet. En dus ook via mobiel. In dit artikel bespreken we de beste beleggingapps zodat ook jij vanaf je telefoon op de hoogte gehouden kan worden van de veranderingen in de markt met verschillende apps en mobiel kan beleggen.

1. DEGIRO beleggen app – beste beleggingsapp

DEGIRO app

DEGIRO is een zeer populaire broker in Nederland, waarvan wij ook gerust kunnen adviseren om bij hen te beginnen met beleggen. Doordat veel mensen ook al bij deze broker zitten, zal deze app onder de lezers misschien ook al wel bekend zijn. Toch nog even een opsomming waarom het zo’n goede app is voor beleggen.

  • Winnaar van vele Broker Awards
  • Behoort tot een van de grootste brokers in Europa
  • Beleggen via DEGIRO is gereguleerd in Nederland via de AFM
  • Bijzonder lage tarieven (soms zelfs gratis transacties)
  • Geld kan je makkelijk storten via bijvoorbeeld iDeal
  • De app (en website) zijn zeer gebruiksvriendelijk

Via de app van DEGIRO kan je vervolgens natuurlijk mobiel beleggen. Ook kan je je eigen account inzien, om snel een overzicht te hebben. Door het vriendelijke handelsplatform ook geschikt als beleggen voor beginners app.

Kijk hier voor meer informatie over DEGIRO als handelsplatform.

Lees ook: DEGIRO review en ervaringen

2. Bux – om te leren beleggen

BUX X app

Wil je bekend raken met het beleggen, dan kan je ook eens kijken naar de beleggingsapp van Bux. Wellicht dat je al eens de reclames van dit bedrijf voorbij hebt zien komen op televisie.

Je kan leren beleggen via Bux door te starten met funBux. Daarmee start je met nepgeld. Hierdoor verlies je dus helemaal geen eigen geld, en kan je op een speelse manier bekend raken met het beleggen. Deze belegging app is daarom ook uitermate geschikt voor de belegger die nog even wil rondkijken. Voor ervaren beleggers is Bux wat beperkter.

Ook biedt BUX Zero gratis aandelen aan als je een account bij ze aanmaakt. Dat kan via deze link. Met beide apps van BUX is mobiel beleggen mogelijk.

Bekijk de BUX X app (beleggen met CFD’s) in de App Store (iOS) of in de Play Store (Android).
Of bekijk hier de BUX Zero app (commissie vrij beleggen) in de App Store (iOS) of Play Store (Android).

Hier kan je een BUX review lezen.

3. Plus500 – handig als CFD broker

Plus 500 app

Plus500 is een ander bedrijf waar je kan beleggen via de app. We zien Plus500 als de beleggingsapp voor mensen die willen beleggen in CFD’s of die nog kennis willen maken in handelen met CFD’s. Net als Bux, biedt Plus500 namelijk een mogelijkheid om te starten met nepgeld.

Niet bekend met CFD’s? Dan is dit niet de beste beleggen app voor jou. CFD staat voor Contract For Difference. Daarmee kan je inspelen op een waardestijging of -daling van het product waarvoor het contract is. Met een CFD wordt je echter nooit zelf eigenaar van de onderliggende waarde (dus het aandeel, grondstof, of valuta).

Kijk hier voor meer info voor Apple Store (iOS) of de Play Store (Android).

Bekijk ook: Plus500 review

4. Peaks – beste voor starten met klein bedrag

Peaks app

Peaks is een app van de Rabobank. Je hoeft geen rekening te hebben bij deze bank om gebruik te kunnen maken van de app.

Met Peaks beleg je geld met het wisselgeld. Dit gebeurt door de betalingen die je doet naar boven af te ronden, en dit bedrag om de zoveel tijd te beleggen via Peaks. Op die manier kan je met deze app dus beleggen met een klein bedrag. Ook kan je zelf nog geld inleggen, om zo met wat meer geld te beleggen.

Beleggen doe je hierbij helaas niet zelf. Je kan kiezen uit een aantal voorgeselecteerde portfolios, gebaseerd op het risico dat je wilt nemen. Zelf beleggen kan je wel doen met andere beleggen apps, bijvoorbeeld die van DEGIRO.

Bekijk de Peaks app in de App Store (iOS) of Play Store (Android).

Bekijk ook: Peaks review

5. Bloomberg Business News – beste voor financieel nieuws

Bloomberg Business News mobiel beleggen app

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de financiële markten? Dan is de beste online beleggingsapp die je daarvoor kan hebben die van Bloomberg.

In deze beurs app zie je een duidelijk overzicht van nieuwsberichten die gerelateerd zijn aan de algemene economie of aan de beurs specifiek. Ook kan je hierbij nog de beurskoersen zien van alle grote beurzen, en ook een eigen watchlist aanmaken om bijvoorbeeld je eigen aandelen te checken.

6. Yahoo Finance – beste voor je portfolio tracken

Yahoo Finance mobiel beleggen app

Yahoo, dat was die ene zoekmachine voordat Google onwijs populair werd. Maar Yahoo is veel meer dan dat. Zeker voor beleggers erg interessant, is Yahoo Finance.

Dit is naast een online website ook een app. Hier de app staat voornamelijk in het teken van jouw aandelen. Je kan die producten toevoegen aan je lijst, ook om alleen te volgen, en er wordt bijgehouden wat voor een rendement je maakt. Ook worden relevante nieuwsberichten getoond die te maken hebben met de bedrijven waarvan je aandelen bezit.

Verder zie je ook een duidelijk overzicht van de grootste beurzen ter wereld, en algemeen nieuws.

7. Blockfolio – beste voor cryptobeleggers

Blockfolio crypto app

Sinds een paar jaar is beleggen in crypto zoals Bitcoin ook erg in trek. De markt daar is erg volatiel (hij beweegt veel op en neer), en mensen denken dat ze er snel rijk mee kunnen worden.

Mocht je ook besluiten of besloten hebben om daarin te beleggen, dan is er ook een applicatie die onmisbaar is. Dat is Blockfolio. Het is in feite eenzelfde soort app als Yahoo Finance, maar dan helemaal ingesteld op cryptocurrency.

Je kan je eigen portfolio aanmaken, nieuws lezen of de algemene markt bekijken.

Let op met beleggingsapps

Beleggen via een app is allemaal leuk en aardig. Het is gebruiksvriendelijk en de drempel is tegenwoordig erg laag om in te stappen.

Let wel goed op. Zo waarschuwt ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Doordat het zo laagdrempelig is, kan je makkelijker in de problemen raken. Bijvoorbeeld door toch te veel in te leggen met te veel risico. Of in producten die je eigenlijk helemaal niet kent.

Door beleggen aan te bieden via een app, kunnen mensen het ook sneller als een spel gaan zien, en dat kan gevaarlijk zijn. Wees je dus altijd bewust van de risico’s. Je kan immers je geld verliezen.

Plaats een reactie